Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров заяви след победата над Етър с 4:0, че шампионите ще „излязат с чест“ от предстоящите поредни дербита с Левски и ЦСКА.

Програмата на Лудогорец в следващите дни е изключително натоварена, като освен, че среща преките конкуренти за челните места Левски и ЦСКА, разградчани се изправят още срещу Берое за Купата на България, както и Спортигн Брага в Лига Европа.

„Изключително тежка седмица ни предстои. Да не забравяме, че ни предстои и мач с Берое за Купата. Трябва да излезем с чест от всички тези двубои. И да съм видял слабости в дербито, няма да ги коментирам. Всеки един отбор има слабости. Ще се опитаме да се възползваме от тях. За спокойствие изобщо не може да се говори, въпреки петте точки преднина, които имаме“, сподели Димитър Димитров след мача в Разград.

Лудогорец изтръска здраво "болярите" и дръпна на върха

„Не знам дали победата над Брага ни даде инерция,но все пак самочувствието е съвсем различно. Има емоционална и физическа умора, това ни притесняваше. След първия гол обаче видях, че няма място за притеснения. Изтървахме много положения, трябва повече концентрация в такива моменти“, коментира още Херо.

„Освен от статични положения, създадохме много такива и от игрова ситуация. В края на краищата във футбола има грешки, особено, когато един отбор играе мачове през два дни“, продължи той.

Специалистът обясни и защо е предприел смяна на схемата в сравнение с мача с Брага през седмицата в Лига Европа.

„Срещу Брага заложих на 3-5-2 заради качествата на португалците. Те играят със схема 4-4-2 с двама тарани. Ако бяхме играели с двама защитници, щеше да ни бъде много трудно

Избирам схемата според качествата на противника и нашите възможности. Много съм доволен, че Мисиджан се завърна на терена. Той е изключително важен за нас в предни позиции. Ще му липсва игровия тонус, но се надявам бързо да навлезе във форма“, каза още Димитров.