Треньорът на Лудогорец – Станислав Генчев, говори пред медиите след поражението с 0:1 от Брага в Лига Европа. Специалистът отчете, че „орлите” трудно създават положение и вкарват голове. Той добави, че щом е на тази позиция, значи е получил уверения от ръководството. Наставникът бе категоричен, че отборът ще преследва класиране напред, докато има шанс.

„Създаваме много малко положения и имаме само един отбелязан гол. Освен това срещу нас имаше добър отбор. Брага трудно допуска положения пред собствената си врата. Ние сме в процес на изграждане на нов отбор. Доста нови момчета дойдоха, които трябва да се адаптират. Трябва много работа и постоянство. Ние играем за победа във всеки един мач. В края ще заемем мястото, което заслужаваме”, започна Генчев.

„Недялков е лидер, един от най-добрите в България. Отсъствието му винаги се усеща. Мисля, че днес Шакил Пинас се справи на тази позиция. Агресивността не беше на нужното ниво. Повечето втори топки бяха спечелени от противника. Има много неща, които да се променят – създаването на голови положения и отбелязване на голове. Брага започна по начинът, по който очаквахме. Мачът се разви добре за тях. Те са допуснали само един гол до момента при постепенна атака. Ние не направихме достатъчно, за да ги поставим под натиск. Има ВАР. Ако има дузпа, съдията ще я отсъди”.

„Щом съм на тази позиция, съм получил уверение. Те имат доверие, че мога да свърша работата. Има какво да се желае от всеки футболист. Доминик е млад футболист, трудно е да е лидер  сега. Сигурен съм, че с мачовете ще подобри представянето си”.

„Във всеки мач играем за победа, докато има шанс, ще го преследваме”, допълни наставникът на „орлите”.