Бившият нападател на Лудогорец Роман Безяк даде интервю за Спортно шоу Гонг само няколко часа преди да излезе на Националния стадион "Васил Левски" с екипа на Словения в двубой срещу България.

Именно на този стадион Безяк изигра своите най-добри двубои за Лудогорец в евротурнирите като бе с главна заслуга за достигането до осминафинал в Лига Европа и първото участие в групите на Шампионска лига.

На отличен български Безяк сподели спомени от периода при шампионите, както и очакванията си от двубоя тази вечер. Той увери, че Словения ще играе на 100%, но в битката за първо място на България и Норвегия стиска палци за "лъвовете".

"На този стадион имам добри спомени, изиграх най-хубавите мачове в моята кариера в Лудогорец. Няма да забравя никой мач, всеки двубой бе различен, инфарктен. Мачовете с Лацио, Стяуа, с ПСВ, не може да излязат от главата ми."

"Играем за победа, трябва до края да сме професионалисти. Трябва да изиграем мача за феновете ни. Тази група всеки мач беше равностоен, всеки противник на този ранг, пожелавам късмет на България, да спечели групата. Играем на 100%."

Безяк сподели, че следи случващото се в Лудогорец и в българския шампионат. "Следя всяка година, ако имам време гледам някой мач, оставам фен на отбора откакто си тръгнах. Тази година е по-интересна, ЦСКА и Левски са близо до Лудогорец и лигата е по-интересна."

"От дълго време не съм се чувал с някой, чувам се с Теро Мантула и Александър Барт, другите ги следя по Инстаграм, пишем си понякога."

А дали има шанс някога отново да играе в България? "Засега не мисля за нищо друго, главата ми е в Ягелония, там се чувствам добре. Никога не знаеш какво ти предстои в кариерата."

Безяк мина и през Бундеслигата с екипа на Дармщад: "Имахме проблем в Бундеслигата, играехме много дефанзивно, изпаднахме във втора дивизия и всичко се смени, треньорите. За Риека това беше първа титла в историята, пак никога няма да забравя. Цял град живее с футболистите."

А отново относно двубоя тази вечер, допълни: Те са умни футболисти, знаят какъв е нашият отбор. Мисля, че България няма да се отвори, да играе супер офанзивно. Те са бързи футболисти, имат добра контраатака, агресивни са, така че знаем какво ни предстои. Още не знаем съставът, следобед имаме разбор."

Безяк коментира и друг любопитен момент - фактът, че път в големия футбол му е дал настоящият треньор на Левски Славиша Стоянович, който му е бил наставник в Целие. "Беше, когато бях на 18-19 години и мога да кажа, че е много добър треньор, разбира футбола, тактически може да даде правилна информация на футболистите. Той ми даде шанс, изиграх няколко мача и имах късмет, че титулярният ни нападател бе контузен за 9 месеца. Не трябва нищо да показват, трябва само да го слушат, да го разбират и да следят каквото иска от тях."