Защитникът на Лудогорец Антон Недялков отпада от състава на България за мачовете със Словения и с Норвегия поради контузия. Неговото място в групата за старта на Лигата на нациите ще заеме футболистът на Берое Иван Бандаловски.

България дебютира в новия турнир на УЕФА с гостуване на Словения на 6 септември, а три дни по-късно представителният ни тим приема Норвегия на стадион "Васил Левски".

25-годишният футболист беше единственият играч на българския шампион, повикан за дебюта на "трикольорите" в новия турнир на УЕФА. Повиквателни нямаше за "обичайни заподозрени" в това отношение като Георги Терзиев и Светослав Дяков. Фактът, че Бандаловски ще замени Недялков в групата, означава, че за двубоите срещу Словения и Норвегия в отбора на Петър Хубчев няма да присъства нито един играч на "орлите".

Все пак трябва да се направи уточнението, че младият Светослав Ковачев всъщност е собственост на Лудогорец. През този сезон талантът играе като преотстъпен в Дунав Русе и именно заради тези свои изяви попадна в полезрението на селекционера и треньорския щаб.

Още по темата:

Хубчев избистри националите за дебюта в Лигата на нациите

Хубчев: Няма да дам гаранция за Европейското, но...

Армен Амбарцумян обясни защо не е повикан Георги Петков