Селекционерът на България Младен Кръстаич даде пресконференция от Люксембург, където “лъвовете” ще изиграят последния си мач за 2022 година. Сръбският специалист коментира контузията на Иван Йорданов в мача на Лудогорец за SESAME Купа на България срещу Розова долина, спечелен с 2:0.

Startphoto.bg
9 снимки

"Това са важни мачове за нас, с тях придобиваме самоувереност, организираме се като отбор. Доволен съм показаното срещу Кипър, трябва да продължим по същия начин, трябва да даден най-доброто от себе си, въпреки натрупаната умора. Не търся оправдания с умората, ще дадем всичко от себе си, ще вложим максимална енергия. Играем срещу добър отбор, на отличен терен, ще дадем всичко от себе си в утрешния мач. Винаги разузнаваме съперника, тактиката се прави според съперника.

"Но знам, че е краят на сезона, знам очакваното от всички Световно първенство чука на вратата, знам и за наличието на психологическа умора. Не търся алиби за утре, аз просто казвам каква е ситуацията в отбора. Но ние сме професионалисти и утре трябва да покажем прогрес, да потвърдим напредъка. Правя това отклонение, за да опиша какво е положението", заяви Кръстаич на пресконференцията на националния стадион в Люксембург.

Startphoto.bg
19 снимки

Попитан как избира тактиката и състава, Кърстаич отговори: "Винаги разузнаваме нашите съперници. Имате си свои играчи, имате и противник – така правите идея и тактика. Противникът може да ни застраши, но и ние можем да го застрашим. Но първото и най-важното е ние с какво разполагаме. Дали може да ни изненада Люксембург, ще видим утре".

„Случаят с Иван Йорданов, който беше освободен от лагера заради контузия? Ще говорим за този случай след лагера. Съюзът също трябва да вземе отношение. Самият аз съм бил футболист, без значение от мача, здравето е на първото място. Очакваме самите клубове да са коректни със Съюза, не можем един без друг. Най-важен е българският футбол - на клубно и на национално ниво", каза Младен Кръстаич.