Рекорден брой футболисти на Лудогорец - 13, бяха извикани в националните отбори на седем държави от Европа и Африка за предстоящия цикъл квалификации и приятелски мачове в средата на ноември, съобщават от Лудогорец.

Националният селекционер на България Георги Дерменджиев повика петима за контролата с Парагвай и квалификацията с Чехия. Това са Пламен Илиев, Антон Недялков, Георги Терзиев, Вандерсон и Марселиньо.

Драгош Гиргоре и Клаудиу Кешерю ще защитават цветовете на Румъния във важните квалификации срещу Швеция и Испания, от които зависи класирането на северните ни съседи на Евро 2020.

Интересен сблъсък предстои на национално ниво между двама играчи на Лудогорец на 16 ноември в Йерусалим. Тогава Израел с Талеб Таута в състава приема Полша, чийто селекционер Йержи Брженчек за пореден път извика Яцек Горалски. "Дружина полска", която вече се класира за финалите на Евро 2020, има и мач със Словения. Израел пък гостува на северна Македония.

Джоди Лукоки и Джордан Икоко получиха повиквателни от националния отбор на ДР Конго, който трябва да играе квалификации за Купата на Африка срещу Габон и Гамбия.

Абел Анисе ще изведе с капитанската лента Мадагаскар в двубоите с Етиопия и Нигер от същия квалификационен цикъл.

Повиквателна получи и Жоржиньо, който ще бъде на разположение в националния тим на Гвинея-Бисау за мачовете със Свазиленд и Конго.