От Българския футболен съюз излязоха с официално становище по въпроса, дали ще има златни медали и шампионски трофей на „Лудогорец Арена” и стадион „Българска армия” след решителните битки на 24 май, петък. И Лудогорец, и ЦСКА са на позиции, в които могат да триумфират след последния съдийски сигнал на 36-ия кръг в Първа лига.

Във връзка с развитието на битката за шампионската титла в Първа професионална лига и факта, че два отбора имат реален шанс за първото място в крайното класиране, ръководството на Българския футболен съюз подчертава следното:

Както подобава на развитите футболни федерации в Европа, БФС има пълната готовност да предостави шампионски трофей и златни медали на първенеца на страната и на двата стадиона непосредствено след изиграването на двубоите от последния кръг в ППЛ. Ръководството на централата още веднъж изразява задоволството си от атрактивния и непредвидим завършек на шампионата и желае успех на съперниците в оспорваната битка за златото.

Лудогорец води с една точка пред ЦСКА в пряката битка за първата позиция, като от „орлите” се изисква просто да спечелят мача си с Черно море. За да вдигне ЦСКА трофея, трябва да спечели трите точки срещу Ботев Пд, а Лудогорец да не победи „моряците”.