Бившият наставник на Лудогорец и Левски Георги Дерменджиев говори пред GONG.BG за очакванията си спрямо "сините" и разградчани. Един от най-успешните треньори в историята на България не пропусна да пожелае успех на новия национален селекционер Красимир Балъков и коментира дали е имал разговори да поеме Ботев (Пловдив).

„Ситуацията в Левски беше доста сложна. Знаете в какъв момент поех треньорския пост в клуба. Времето за реакция бе твърде малко. Левски е гранд в България и вярвам, че с новото ръководство ще успее да се вдигне. Това ще се случи и с помощта на феновете, които винаги са зад отбора. Много неща трябва да се подобрят в отбора и самия клуб. Това изисква време. Не става от днес за утре”,  каза бившият треньор на Левски, след което коментира и шансовете на родните клубове в Европа. 

„През последната година нивото на водещите отбори в България е паднало в сравнение с предишната. Пожелавам успех на всички български клубове, които участват в евротурнирите. Надявам се да им се паднат преодолими отбори и да вървят напред. Лудогорец има шанс в Европа, но ако успее да заздрави отбора”, поясни специалистът, който силно желае националният отбор на България да заеме второто място в групата и да се класира за Евро 2020. 

„Разбира се, че като българин желанието ми е България да се класира на европейско първенство. Пожелавам успех на Красимир Балъков и националния отбор. Всички искаме да се преборим за второто място, тъй като знаем кой е фаворит в групата”, пожела си Дерменджиев.

Относно слуховете, че може да поеме Ботев (Пловдив), треньорът сподели: „В последно време името ми се завъртя за Ботев. Знаете, че не обичам да говоря предварително. Има интерес и предложения от различни клубове, но на този етап нищо конкретно.”