Капитанът на българския национолен отбор Ивелин Попов е поставил на пауза преговорите с руските Динамо и Ростов, пише "Спорт Бизнес Онлайн".

Двата клуба от елитното руско първенство предлагат контракт на българина със заплата в размер на 800 000 евро на година.

Попов е разгледал предложенията и е контактувал с ръковоството на двата тима за евентуално преминаване в един от двата отбора като свободен агент, но е паузирал преговорите. Интерес към Попов има и от Рубин Казан, но казанци не са могли да покрият финансовите искания на играча и са се оттеглили от борбата за подписа на футболиста.

Най-доброто от финансова гледна точка за играча е предложение от китайски клуб. Тим от второто ниво на китайския шампионат е готов да увеличи заплатата на играча от 1,5 милиона евро, която той получаваше в Спартак Москва до 2,5 милиона евро. При това китайците са искали да купят Попов от Спартак за 500 000 евро, но детайлите около договора трябваше да бъдат изяснени и завършени до 31 декември, но Ивелин не е искал да играе в Китай.

Наставникът на холандския Витес Леонид Слуцки е имал интерес към българския национал, но конкретни оферти не е имало.

Предложение към Ивелин Попов има и от турски клуб, тим от ОАЕ, а също така и от българския шампион Лудогорец, като според изданието българският клуб е готов да плати заплатата, която предлагат на Ивелин и в Русия.