Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков даде специално интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио, където заяви, че е наясно, че в един момент „орлите“ ще бъдат преборени за шампионската титла, но изрази увереността си, че това няма да се случи този сезон.

Полузащитникът говори преди домакинството на ЦСКА от 28-ия плейпфен кръг на Първа лига. Срещата между първия и втория в таблицата е на 6 април от 17.00 часа. Ще може да я следите с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORY, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.  

„Очакванията ми са да излезем и да покажем нашите истински възможности и да се поздравим с победата. Знаем, че няма да е лек мач, отборът на ЦСКА-София е много добър отбор, с много добри футболисти, играят добър футбол, но , но нашата единствена цел е да спечелим и да увеличим аванса пред тях“

„Не е решителен този мач за титлата. Дори някой от двата отбора да спечели утре и след това направи два мача направи грешки. всичко се обръща. Това е един мач, който е важен, но в никакъв случай не е решителен за титлата. Много ми се иска на Разпети петък да се получи празник за хората и да победи футболът. Напрежението и всички съпътстващи неща този мач, трябва да останат настрани. Нека по-добрият на терена да триумфира“

„Може би това, че сме доста години шампиони дразни някои хора. Опитвам се да ги разбера, но според мен някои хора прекаляват с изказванията си и минават добрия тон. ФВсе пай футболът е игра за хората, трябва да има уважение и това кой е по-добър да се види на терена. Трябва да опитаме да забраим тези престрелки и наистина трябва да има джентълменско отношение.

„Напрежение винаги има, особено при отбор като нашия, който гони шампионски титли, който гони високи цели. Когато имаш поставени цели е нормално, но ние сме свикнали да играем на високи обороти и под напрежение. Така че нас не ни интересува срещу кого играем, излизаме и се опитваме да победим“.

„Доста от сезоните рано триумфирахме. Последните мачове бяха без напрежение. По-сладко е ако успееш в такъв натоварен сезон. Радващо е че конкуренцията се повиши. Има отбор, които вдигнаха нивото си. Това за мене радващо, тъй като лятото доста отбори ще представят България и се надявам силно много от тях да играят в груповата фаза на евротурнирите“.

Запитан за това, кои са силните страни на ЦСКА, Дяков каза: „Не искам да коментирам съперника. Имам уважение към ЦСКА-София. Имат за мен много добри футболисти, много добри български футболисти. Голям фен съм на българските им футболисти, ако трябва да съм честен. Доста от тях са от моя край, така че няма как да не са ми и приятели. Но това ще ги забравим по време на мача. Не искам обаче да коментирам техния тим, единственото, което гледам е нас и как ние да играем“.

Върнат на предходните срещи между двата тима през сезона, Дяков обясни: „Беше време да загубим. За купата не желая да коментирам, там имаше доста скандали, напрежението бе голямо и може би някои не издържаха. Наши грешки костваха загубата в шампионата. Във футбола го има.  Важно е как реагираш след загуби. Това го могат големите отбори и те за това са големи, да се изправят в труден момент. Когато побеждаваш и всичко ти е по мед и масло е лесно“.

„Може да са малко загубите, но ги е имало. Но добре реагира отбора. След като сме токова години шампиони значи имаме манталитет. Колкото и добри футболисти да имаш е трудно да поддържаш добро ниво и винаги да си на върха“.

„Не, няма страх в мен дали ще сме шампион. Който е по-добър той ще е. На мен ми е ясно, че Луодгорец едва ли  50 години ще е шампион. Ще дойде мигът, когато някой ще ни измести. Но аз съм сигурен и вярвам, че няма да е тази година“.

„Мачовете с по-слабите отбори решават титлата. Но сега в този плейоф няма слаби, може би с изключение на Верея. Останалите – всеки може да победи всеки. Ще има интересни мачове. Не смятам, че дербитата ще са решаващи, важно е кой ще покаже по-здрави нерви и успее да устои на напрежението, което сигурно ще го има“.

„Надявам се тепърва да навлизаме в нашия пик. Силно се надявам в най-важните мачове, решителните за сезона.  Дано постигнем победи, които ще ни гарантират нова титла“, завърши Дяков.