Ръководството на Лудогорец представи официално двете нови попълнения. На пресконференция в София Мавис Чибота и Дан Битон получиха своите зелени фланелки и позираха за снимка пред медиите.

„Познавам много добре Лудогорец от мачове срещу Беер Шева. Когато чух за тази възможност, изобщо не се замислих“, сподели Чибота. Договорът с конгоалнския национал беше подписан още през февруари, но влезе в сила сега.

Дан Битон изигра силен сезон за Ашдод като в 34 мача отбеляза 6 гола с 5 асистенции. В досегашната си кариера, освен за Ашдод, Дан Битон е играл и за Апоел Беер Шева.

Петричев: Има интерес към играчите на Лудогорец, дори и към юношите

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев потвърди, че тимът ще изиграе четири контроли по време на подготвителния лагер в Австрия.

В момента тимът води занимания в „Царско село”. В столицата отборът ще се готви до 15 юни, събота. В този период футболистите преминават медицински изследвания и фитнес тестове. На 16 юни започва вторият подготовителен лагер в Австрия.

Караманджуков: Собствениците никога нищо не са отказали

Преди да отпътуват „орлите” ще изиграят спаринг с Надежда Доброславци, на австрийска земя ще срещнат Триглав Краня, Карабах, Шахтьор Донецк и Ботошани.

„Ще работим добре, за да подготвим отбора за предстоящото европейско участие”, сподели изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Стоев: Задачата пред нас са групите – на ШЛ или ЛЕ