Агентът на Пауло Аутуори Родриго Коста коментира решението на клиента си да напусне Разград. Мениджърът говори в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

Родриго Коста смята, че решението на Аутуори не е правилно, още повече, че идва само няколко месеца след назначаването му.

Седемкратният шампион на България обяви, че двете страни ще се разделят по взаимно съгласие след мача срещу Левски на 20 октомври.

„Не знам защо той не иска до остане в Лудогорец до края на своя договор. Според мен е по-добре той да продължи работата си в Лудогорец, защото идвайки в България, му трябваше и време, за да реализира идеите си. Това е нова държава за него, нов клуб и в такъв случай наистина е необходимо време, за да разгърнеш тактическите си виждания, да опознаеш всички играчи, президента на клуба, спортния директор – абсолютно всеки. Но аз уважавам това негово решение, той сподели, че иска да си тръгне от България, защото има нови планове за живота си”, сподели агентът.

„Няма как да не уважим неговото решение, защото той е възрастен и зрял човек. Но според мен това не е правилното решение. Не може само след няколко месеца да кажеш - искам да напусна, защото не съм щастлив тук. Но нямам представа какво се е случило с него.”

„Аз му помогнах да дойде в Лудогорец, това е един голям отбор и сега съжалявам, че напуска отбора толкова рано. Мъчно ми е, защото положихме толкова много усилия той да поеме Лудогорец, а едва след няколко месеца си тръгва”, коментира още Коста.

Колкото до предложение на Атлетико Насионал към Пауло Аутуори, агентът разкри: „Да, Пауло Аутуори има такова предложение. Но не го разбирам – когато си в Европа, в голям клуб и да се върнеш в Южна Америка. Да, в Южна Америка е прекрасно да се живее и да се работи, но когато си в Европа, трябва да останеш там и да работиш до края. Така е професионално.”

„Чувахме се с него през това време, не много често, но обсъждахме ситуацията в Лудогорец. Обадих му се след мача с Байер Леверкузен, когато от 2:0 отборът загуби с 2:3. Пак казвам, че уважавам решението му да си тръгне, но според мен не е правилно. По принцип трябва време, за да се адаптира човек към една нова култура, а три месеца е много малко време.”

„Той сподели, че иска да си тръгне от България, защото има нови планове за живота си. Не може само след няколко месеца да кажеш, искам да напусна, защото не съм щастлив тук. Но нямам представа какво се е случило с него”, завърши Родриго Коста.