Мениджърът на Пауло Аутуори – Родриго Коста коментира ситуацията около наставника на Лудогорец, който ще напусне поста си след дербито срещу Левски. Той директно заяви, че не разбира решението на опитния наставник и не смята хода за правилен.

Днес 7-кратният шампион на България обяви, че двете страни ще се разделят по взаимно съгласие след мача срещу лидера в класирането на 20-и октомври. Оттам нататък старши треньор на Лудогорец ще бъде досегашният помощник на Аутуори – и селекционер на българския младежки национален тим – Антони Здравков.

Ексклузивно за NOVA да коментира необичайната ситуация и да хвърли повече яснота върху офертата, която колумбийският Атлетико Насионал е отправил до специалиста.

„Да, Пауло Аутуори има такова предложение. Но не го разбирам – когато си в Европа, в голям клуб и да се върнеш в Южна Америка”, коментира мениджърът.

„Той сподели, че иска да си тръгне от България, защото има нови планове за живота си. Но според мен това не е правилното решение. Не може само след няколко месеца да кажеш: „Искам да напусна, защото не съм щастлив”. Нямам представа какво се е случило с него”, добави Родриго Коста.

Още по темата:

Аутуори напуска Лудогорец, Здравков поема шампионите

Лудогорец натири и спортния си директор

Тони Здравков напуска националния тим, ще води само Лудогорец