Футболният анализатор Бойко Величков сподели впечатленията си след победата на Лудогорец с 2:0 над Левски в София в дербито на 25-ия кръг на Първа лига.

„Изненада ме до толкова, че като че ли впечатленията са, че Левски нямаше шанс да измъкне нещо от този двубой. Като че ли всеобщо е мнението, че причина за това бе играта на шампиона. Няколко са компонентите, които да отбележим. Нямаше сигурност и самочувствие в отиграванията на домакините. Това се видя. Реално Левски не изигра смело двубоя. Разчиташе на това топката да бъде далеч от вратата на Ники Михайлов и беше много сериозно атакуван. Липсваше трайното владение на топката. Левски в случаите, в които се опита да изгради атака с подаване, се получи добре”, коментира Бойко Величков в предаването „Домът на футбола” по телевизия DIEMA SPORT.

„Левски осъществи две много добри атаки, организирайки ги от до. Спокойно можем да отворим темата, че „сините” имат състезатели, които да правят това добре”, каза още Величков и продължи:

„Съмнявам се, че агресивният подход на Лудогорец е изненадал „сините”. По-скоро Лудогорец използва слабостите на Левски, които са видни за всички. Като например, че централните защитници не притежават добра скорост. Реално при всяка възможност се търсеше този пас зад защитата на „сините” и това неминуемо водеше до опасност. В края на краищата Левски много искаше да спечели. Това не означава, че не трябва да поемаш рискове, да стоиш в собствената половина и да разчиташ, че няма да изритат топката зад гърба ти.”

Живко Миланов: Срамно и обидно е, Лудогорец ни надигра тотално

„Според мен Лудогорец спечели мача първо заради това, което беше видно. Вярвам, че присъствието на Дяков дава друг облик на отбора. Един играч, който може с опит и самочувствие да сменя темпото. Страшно е добър в тази позиция на вътрешен халф. Това е едно добро, смислено начало на всяка атака, което дава той. Този същият отбор, който изглеждаше толкова добре онзи ден беше под ръководството на Стоев 3-4 дни. До тук той бе подготвен от Тони Здравков, който има своята роля. Видно е, че Лудогорец има страхотен потенциал. Развитието на първенството зависи до голяма степен от Лудогорец. Ако играчите покажат своя потенциал, те биха загубили някой мач, но по-малко от своите опоненти. В този безпорядък във всички отбори, Лудогорец изглежда най-подреден”, сподели Бойко Величков.

„Няма да е честно, няма да е заслужено, ако не отчетем просто като факт успехите на Георги Дерменджиев. Той има нужда от това да реализира идеите си и отборът да изглежда по различен начин”, завърши футболният анализатор.