Наставникът на Лудогорец Пауло Аутуори даде кратко изявление пред бразилското издание globo.com по повод предстоящата раздяла с Лудогорец. Той я обоснова с обявеното хронологично по-късно от родния шампион напускане на спортния директор Методи Томанов.

Пред сайта, който е част от семейството на Grupo Globo – най-голямата медийна група в Латинска Америка, Аутуори сподели, че не е чувствал за редно да продължи работа при „орлите”, след като човекът, отговорен за неговото назначаване, е бил освободен от длъжността си.

„Нямаше да бъде етично от моя гледна точка да продължа, след като бе махнат човекът, който ме доведе в клуба”, заяви 62-годишният бразилец. „Всичко се случи по много естествен път, дотолкова че ще продължа да водя тренировките до 20 октомври (когато е дербито срещу Левски – б.р.).”

„Просто искам да благодаря за периода, който изкарах тук – на най-високо ниво – както и да похваля отличните инфраструктура и организация на клуба”, добави още той.

Аутуори бе начело на Лудогорец в 23 мача, в които завоюва 15 победи. С него начело Лудогорец се провали в атаката за групите на Шампионската лига, но все пак се класира за груповата фаза на Лига Европа. Южноамериканецът ще си тръгне с един трофей от престоя в България, като в самото начало на сезона спечели Суперкупата на страната в сблъсък срещу Славия.

Още по темата:

Аутуори напуска Лудогорец, Здравков поема шампионите

Лудогорец натири и спортния си директор

Агентът на Аутуори: Не го разбирам, това не е правилно решение

Тони Здравков напуска националния тим, ще води само Лудогорец