Ботев Пловдив посреща Лудогорец в мача от деветия кръг на Първа лига. Срещата е днес от 20:00 часа на стадиона в „Коматево“, като ще я проследим минута по минута в Gong.bg. Двубоят можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а също и по честотите на Дарик радио.

В предходния кръг разградчани постигнаха трудна победа над Верея с 2:1, а сега влизат в двубоя с „канарачетата“ малко или много подвластни на емоциите от Лига Европа.

Ботев Пловдив направи реми със Славия в осмия кръг.

В състава на домакините се очаква Вутов да замени Диого Кампос сред титулярите.

Списъкът на контузените в редиците на „орлите“ продължават да оформят Владислав Стоянов, Абел Анисе, Лукас Саша и Драгош Григоре.

Преди сблъска в Пловдив е любопитно да се отбележи, че Лудогорец за момента е единственият тим в родния елит, който през сезона няма поражение далеч от дома си. Трябва да се има предвид обаче, че момчетата на Пауло Аутуори са изиграли едва три двубоя на чужд терен (1:1 с Берое, 2:0 срещу Витоша и 0:0 със Славия).

„Жълто-черните“ пък неизменно бележат поне гол в мрежата на „орлите“ в последните си 7 шамппионатни срещи. Въпреки тази тенденция те загубиха пет от двубоите си в този период.

Междувременно, ако Серкан Юсеин се появи в игра, това ще бъде негов стотен мач в елита.

Главен съдия на мача Под тепетата ще бъде Ивайло Стоянов.