Наставникът на Левски Георги Дерменджиев призна, че предстоящото дерби срещу Лудогорец ще бъде изключително отговорен мач за „сините” по начина, по който са били отговорни и изминалите им срещи от пролетния дял.

Бившият треньор на разградчани призна, че за първи път ще излезе в мач срещу тях, като няма никакво съмнение, че в лагера на 7-кратния шампион са напълно мобилизирани.

Дерменджиев завоюва 3 шампионски титли с Лудогорец, 1 Суперкупа на България и постигна 2 участия в групите на Шампионската лига. Няма други български тим и треньор, които да са записвали 2 кампания в турнира на големите, но Дерменджиев оставя тези факти настрана преди неделното дерби.

„За първи път ще играя срещу Лудогорец, но аз съм професионалист. Лично моята мотивация ще бъде такава, каквато трябва да бъде. Понеже съм треньор на Левски, искам отбора да излезе с добър резултат от този мач”, коментира Георги Дерменджиев и добави:

„В прекрасни отношения съм с всички в Лудогорец. Няма никакво място за съмнение, за доказване или показване. Аз работя в Левски. Искам отбора да се развива и да постига победи.”

„Лудогорец наистина е добър отбор, има много качествени футболисти. Предприе и треньорска смяна точно преди нашия мач. Те са готови на 100 процента. Казвам го, защото имаха определени залитания в мачовете, които изиграха преди това, но сега вече състоянието им е много по-различно. Знам също, че подготовката, която направиха през зимата, е извършена така, че да им позволи достигането на оптимална форма в по-късен етап от сезона. Аз съм доволен от победите. Вече сме ги анализирали. Знаем какво ни предстои и каква работа трябва да се свърши. Психологически победите влияят добре на отбора. Поуспокоиха се играчите и придобиват увереност”, заяви още старши треньорът на Левски и още:

„Ние се готвим еднакво за всички мачове. Отговорността към този мач ще бъде същата, както и в предишните. Убеден съм, че ще бъдем готови. Стойчо Стоев е един добър треньор, който има определена визия за играта и я налага. Левски също изгражда един стил, който по нищо няма да отстъпва. Какъв е той ли? Стилът, който носи победи. Пълният стадион е много добре за футбола, за отборите, които ще бъдат на терена. Няма нищо по-хубаво от това. Аз ще бъда изключително доволен. Аз съм убеден, че нашите фенове ще подкрепят отбора си до края.”

„Очакванията и към мен са големи, така трябва да бъде. Публиката има право да мечтае. Аз не се заблуждавам – с този мач в неделя пак няма да завърши първенството, без значение какъв е резултатът”, завърши Георги Дерменджиев.