Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира победата над Славия с 2:0, която дойде сравнително трудно.

Лудогорец стопи съпротивата на Славия за 10 минути

„Един мач, който го започнахме от 12-ата минута. Тук мотивацията е малко по-различна и на двата отбора, на приливи и отливи. Контролирахме мача, но късно влязоха головете. Спечелихме трите точки и продължаваме напред”, заяви Дерменджиев.

„Като подход няма разлика, но е специфично да започнеш от 12-а минута. Нагласата е различна, но ние изиграхме добър мач за момента. В четвъртък имаме мач с Копенхаген, така че съм доволен от видяното. Всеки гол е такъв, няма значение кой ще го вкара. И двата гола бяха хубави.”

„Няма какво да се притесняваме, имаме ситуации, трябва да бъдат оползотворени. Един гол може да влезе в 1-а, може да влезе и в 91-ата минута. Важното е да имаме ситуации за гол.”

Относно представянето на Жоао Паоло, Дерменджиев коментира: „Той там се чувства най-добре, и отляво, и отдясно. Все пак още се адаптира. За първи път започва мач титуляр, ще свикне.”

А относно коментарите за играчите на Лудогорец от страна от Венци Стефанов, специалистът коментира: „Венци Стефанов е ниво собственици, аз нямам право да коментирам. Лудогорец е отборът, който игра групова фаза на Шампионска лига, излезе от групова фаза на Шампионска лига. Имаме достойнството, имаме класата, оттам нататък всеки има мнение. Всеки може да говори каквото иска, важното е това, което се случва.”

„С това доиграване много сериозно се наруши програмата. Нямаме възможност дори да тренираме. Един ден по-малко почивка ще имаме. Копенхаген играха вчера. Ние сме свикнали с тази гъстота на мачовете, така че ще се справим.”

Относно преднината от 10 точки в класирането, Дерменджиев коментира: „Като комфорт в точки това е много добре, дава ни определено спокойствие. Това обаче не ни задоволява, защото форматът е по-различен и ще има плейофи и това са 10 нови мача, които трябва да изиграем. Вървим стъпка по стъпка и ако увеличим преднината, ще бъде добре.”

„Трябва да бъдем разумни, аз предполагам как ще играят те, но ние трябва да бъдем разумни. Тази вечер пътуваме за Разград, в сряда сутринта пътуваме за Копенхаген.”