Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков избухна след края на дербито с ЦСКА в София. Според него, медиите изкуствено са създали напрежение около съдийството, защото в тях имало пристрастни журналисти.

"Съжалявам, че не спечелихме, но и равенството не е лош резултат. Преди да ме питате още, ще кажа: Браво на съдийската бригада, справиха се страхотно с мача при цялото това напрежение, което се нагнетява основно от журналистите и сайтовете преди мача. Браво, големи топки имаха и тримата съдии", заяви Дяков и нахока медиите.  

"Всеки може да се хване за един тъч, сега чувам, че се хванали за три минути продължение. Има 90 минути мач, хващат се за дребното. Трябва повече да гледаме собствените си отбори, а не да търсим вината в съдиите, луната и вятъра. Трябва да бъдем честни, затова пак казвам "Браво!" на съдиите." 

"Любимото ви на журналистите - отново се хващате за двете минутки, а за 90-те минути? Има много неща да се случат за това време. Ние също има много неща, за които да се хванем, но не го правим. Можем да имаме претенции за някои неща." 

"Сигурен съм, че в ситуацията с Кешеру в наказателното поле, както и влизането на Малинов в краката на Недялков, ако бяхме ги направили аз или Моци, щяхте да ни изкарате рецидивисти и отново да има спестени дузпи. Сигурен съм, че в повечето сайтове и медии няма да има нищо за тези ситуации. Ние обаче не го и търсим." 

"Много от журналистите не са коректни и не са честни, защото са с пристрастия. Гледайте реално на нещата, Лудогорец в момента е най-добрият отбор в България и трябва да се признае от всички. Надявам се тези два славни български отбора - Левски и ЦСКА, които имат страхотна публика - в момента са далеч от нашия отбор", добави капитанът на Лудогорец и направи кратък анализ на представянето на тима. 

"Владението на топката след почивката е 68 срещу 32% за Лудогорец. Тогава имахме и много повече ситуации, в които само последният пас ни избяга. Като владееш топката 70%, няма как да кажеш, че изпускаш инициативата. Имаше и футбол в тоя мач, аз лично очаквах да е по-малко. Имаше доста ситуации и бърз футбол. Съперникът е силен отбор, равенството не ни устройва напълно, но влиза в нашите планове", заяви Дяков.