Преди дербито с ЦСКА капитанът на Лудогорец Светослав Дяков коментира представянето на тима от началото на сезона и през годината.

„Полусезонът досега е добър. Начело сме в класирането, продължаваме за купата. Може би в евротурнирите не се представихме, както очаквахме. Като цяло една добра година за Лудогорец“, коментира Светльо Дяков за предаването „Преди кръга“ по телевизия DIEMA SPORT.

„Силно се надявам да изиграем един добър мач и да покажем на хората, че има добри отбори в България. Наистина трябва да победи футболът. Дано провокации и нерви останат настрани. Трябва да се стараем да победи футболът, защото играят два добри отбора. Той трябва да е основното. За мен ЦСКА е един силен отбор, с много добри български футболисти. Аз не веднъж съм казвал, че съм фен на българските футболисти в ЦСКА“, заяви още Дяков.

По повод бившия треньор на Лудогорец Пауло Аутуори, Светослав Дяков сподели:

„Човек, който оставя всички карти на масата. Той е коректен, честен и справедлив, и не дели футболистите. Няма нищо скрито при него. Мога само хубави неща да кажа за него. Хубаво беше да поостане още в България. Доколкото знам той е пожелал сам да си тръгне. Но ние гледаме напред и имаме български треньор, който също има качества.“

А как отговори Дяков на няколко блиц въпроса за Николай Бодуров от ЦСКА?

Сред любопитните отговори бе този, че Светльо Дяков категорично определи Бодуров за по-добър футболист от него.

„Само хубави неща си спомням от съвместния ни период в Пирин. Много добро момче и страхотен футболист. Ролята на капитана е да има качества, които може би и двамата с него притежаваме. Най-вече характер“, заяви Светослав Дяков.