Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков изрази мнение, че решаващият фактор в борбата за титлата ще бъде силата на играчите на трите тима, които се конкурират за първото място. Полузащитникът даде специално интервю за клубната телевизия, където говори и за победата срещу Левски в предходния кръг, както и за предстоящата битка със Септември от 26-ия кръг на Първа лига.

Преди нея разградчани са начело в таблицата с 59 точки - на 5 пред втория ЦСКА и на 8 пред третия Левски.

След изиграване на двубоите от 26-ия кръг, започва плейофната фаза на шампионата.

„Премина еуфорията след успеха срещу Левски. Хубав успех за нас. Във футбола обаче най-важен е следващият мач, така че сме настроени за следващата битка“, започна Дяков. 

„Надиграхме отбора на Левски. И моето мнение е такова. Постигнахме го със себераздаване, голям хъс, разбира се, с чисто спортно-техническите качества, с които разполагат нашите футболисти, тъй като без да обиждам съперника, нивото на футболистите в Лудогорец и организацията в нашия клуб е много по-добра от тази на съперника“.

„Наистина не се получаваше най-доброто в първите мачове, но така постепенно след мача с Левски ще вдигаме още нивото и ще покажем, че това са нашите истински възможности, които показахме в мача с Левски, а не тези колебания от началото на пролетния дял“.

„Похвалите са за целия отбор. Не бива да отличаваме само двама играча. Всички се вложиха, а това е най-важно. Ние имаме страхотни футболисти и когато те играят в името на отбора, на всеки съперник му е много трудно. Серкан е младо и талантливо момче. Надявам се покрай по-опитните да расте и да бъде един ден лидер на този отбор", продължи Дяков. 

„Очаквам да спечелим срещу Септември. Това са очакванията за всеки мач, но няма да е лесно. Съепрникът не изживява добри дни, но съм сигурен, че ще подходим концентрирано и ще спечелим“.

„Може би Левски и ЦСКА-София остават да се борят с нас за титлата. Тях трябва да преборим. Решаващият фактор в борбата за титлата ще бъде силата на футболистите на всеки от съперничещите си тимове. Нашият тим затова има предимство в точките в момента, тъй като според мен като отбор сме най-добри и трябва да запазим това ниво“, каза за финал Дяков.