Бившият собственик на ФК Васлуй и румънски футболен съдия Адриан Порумбою проведе яростна атака към голмайстора на Лудогорец Клаудиу Кешеру. Порумбою гласно се изказа против повиквателните за играча на разградчани, когото счита за, меко казано, недостоен да играе за националния тим на страната.

Причина за изказванията му беше нулевото реми между Румъния и Сърбия от група 4 в Дивизия С от Лигата на нациите. През първото полувреме атаката на домакините беше водена от Георге Цукудеан, а за изненада на повечето анализатори в северната ни съседка острието на ЧФР Клуж бе заменен през втората част, а Кешеру се появи на негово място. По общо мнение 31-годишният играч на Лудогорец тотално е разочаровал с представянето си.

Порумбою агитира именно 27-годишният Цукудеан да остане титулярен избор за позицията на централния нападател. „Кешеру постоянно реве, че не играе. Цукудеан е с 1000 класи над него, а Кешеру е „ниска топка”, възкликна някогашният рефер пред ProSport.

„Че какъв шампионат имат българите? Хайде по-сериозно. Нека да го видим да вкарва в Шампионската лига или Лига Европа. Цукудеан оказа далеч по-голям натиск върху силната сръбска защита.”

В Румъния не пропускат да напомнят факта, че Кешеру има едва 6 гола в 24 мача за националния отбор. Последният от тях преди година в световна квалификация срещу Казахстан, спечелена с 3:1 в Плоещ.