Футболистите на Лудогорец използваха дългата почивка, дадена от Пауло Аутуори, за последен шанс за почивка със семействата си преди Коледните празници. Играчите на шампионите, които не са ангажирани с национални отбори, предпочетоха различни морски дестинации, за да отпочинат преди тежките битки в Първа лига и Лига Европа. Някои от футболистите ще отмарят на българското Черноморие, но други избраха гръцки и турски морски курорти.

Единици са тези, които останаха в Разград, като това са Рафаел Форстър и новото попълнение Жозе Брандао, който ще използва паузата да свикне с обстановката. Тренировки водят единствено контузените Абел Анисе и Лукас Саша. Другото ново попълнение Мей Махлангу отпътува за Южна Африка, за да оправи документите си. Вътрешният полузащитник ще попълни квотата в Лудогорец за трима играчи извън Европейския съюз. Другите двама са Жоао Пауло и Хорхе Броун.

Пауло Аутуори отпусна дългата едноседмична почивка на отбора заради големия брой мачове, които Лудогорец изигра през последните два месеца.