Бившият футболист и настоящ футболен мениджър Георги Пеев беше гост в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той говори по интересни теми свързани с националния отбор, както и засегна вътрешноклубния ни футбол.

"Имайки предвид характера на Хубчев, и това той как премисля нещата, той е имал разговори с ръководството, както иска той, той ще има доверието, което му трябва, за да върви отборът. Националният отбор не е играл изключително офанзивно, но всичко зависи и от играчите, тактиката му ще е изградена и на база срещу какви съперници ще се изправи, но едва ли ще е дефанзивна, но може да си променя мнението, като видя няколко мача", коментира той.

"Трябва да се налагат млади футболисти, те го показаха в последните мачове от първенството, сърцати момчета, гръбнакът е от опитни футболисти, както е било и в националния отбор, сплав от опит и младост. Когато има момчета от школата, които излизат и се раздават, това радва феновете. Има класни български футболисти, дали те могат да бъдат примамени, това не е точната дума, зависи дали те искат да играят в Левски, тук е работа на ръководството да се договори с класните български играчи. В края на сезона видяхме един много добър Левски, работата на Хубчев, ще доразвие Левски, ще има сериозна битка заедно с Лудогорец и ЦСКА за титлата", добави той.

"Честа треньорска смяна, явно са имали проблеми между играчи и треньорско ръководство, има и друго, играчи играли доста години, и се правят съвсем леки промени, има изчерпване, може да е настъпил момента за промени. Лично от ръководт на Лудогорец съм чувал, че те не са доволни от играта на отбора, то се вижда и с просто око, те направиха и слаби мачове и елементарно пропуснати победи. Те най-добре си знаят, отборът прогресира, играе в Шампионска лига, селекцията им е правилна, те най-добре си знаят, някои поостаряват футболисти, други не им се играе, те най-добре си знаят кои са тези лица и трябва да се променят и да се заменят с други", коментира представянето на Лудогорец в шампионата и осмата титла на шампионите.

"Живеем в България, ясно е, че се търси интригата. Това е мое мнение, против тези спекулации съм, че може да се продаде мач, говоря за Георги Илиев, Виктор Генев, те са на сериозна възраст, играли са и в чужбина, феновете ги обичат, те показваха най-добрите игри в отбора си, не мисля, че ще си плюят на репутацията с един мач, абсолютно убеден съм и заставам зад тях, че момчетата са си коректни".

"Те са изключителни имена, доказани, всички говорят как се развива футбола. Победите и мачовете ще говорят за тях. Едни и същи имена се въртят из медиите, сигурно за 50 треньора има в офиса като предложения, лицата, които решават начело с господин Ганчев, или не са се договорили с някой или така са преценили, че този тандем ще е най-доброто за ЦСКА. Миналага година бяхме с един руски треньор в офиса на господин Ганчев, но не се случи желания резултат от мен и господин Ганчев. Въпросният треньор работи в елитната лига на Русия. Евсеев, в момента е наставник на УФА в руската Премиерлига", добави той по повод ситуацията в ЦСКА.

"ЦСКА винаги са го харесвали, работили са заедно, всяко едно колебание в Русия, той е обичан навсякъде където е играл, проблемите при него са, че вече е на 34 години, а всеки си търси по-млади футболисти и да ги продаде, още 3 години със сигурност може да играе, той е в отлична физическа форма, има голямо желание за игра, това е един отличен трансфер в ЦСКА", каза той по повод трансфера на Петър Занев в ЦСКА.

"Върви добре, не изключително, предпочитам честно да общувам и с футболистите и с ръководителите, има и доста измами, с които се сблъсках вече, но аз съм решил да се развивам в тази посока, това е моят път. Отношенията между мениджърите, някои имат договори с футболистите, други са на устна договорка, темата е дълга, измамите са много, има и хора, които държат на името си, надявам се с такива да контактувам. За руския и украинския пазар много трудно може да се направи трансфер на футболист, който не е в националния отбор, там нивото е по-високо, трябва да имаш качества, има интерес към 2-3 момчета, но при нас е малко сложно, когато направят 2-3 мача пренадуваме цената и преговорите са трудни, Търсеният футболист трябва да е млад, бърз, със самочувствие, ако е защитник да може да изнася добре топката. Кристиан Димитров  - има път пред него. Що се отнася до Неделев има интерес, зависи от него дали иска да излезе, засега не бърза да излиза", добави той.

"Харесва ми в момента Минчев, доста е мощен, играе добре и с двата крака, той може да се развие бързо, стига да го пуснат ръководителите на нормална цена, реализира и голове. Радвам се за Десподов, той е млад и ще надгражда. Доста от президентите на клубовете продават футболисти, ето виждате г-н Стефанов, той е гъвкав и продава, и футболистът е доволен, няма как да получава заплата в Славия, спрямо тази която той би получил в Азербайджан или Казахстан".

"Г-н Домусчиев също прави сериозни трансфери, но отборът играе много силно, те играха и с отбори от световна величина и това е причината", добави още Пеев.