Георги Василев е на мнение, че през тази година Лудогорец е свалил нивото и че прекъсването на хегемонията на разградчани е било възможно, но съперниците в лицето на ЦСКА и Левски не са били достатъчно силни, за да се възползват. Пред „Домът на футбола” Гочето определи случващото се при „червените” в последните месеци като „срутване”.

„ЦСКА до мача с Лудогорец за Купата в Разград, който го спечели, човек имаше друга представа за отбора. Това срутване, тези резултати в следващите мачове говорят за липса на едно постоянство или за едно форсирано изграждане на нещо, което обаче трудно се поддържа. ЦСКА се съмнявах от началото, че ще направи силен пролетен сезон, защото там се направиха някои промени. Момчетата, които Любо слага на тези позиции, се защитават достойно, но това е един блок, който като се разруши, започва да дава дефекти. В атаката липсва един футболист, който не знаем защо не се развива добре в Италия и отива от контузия към контузия. Това беше до този мач за Купата с Лудогорец, след това отборът загуби този ритъм и натрупа грешки. Особено на полуфинала за Купата с Ботев, и за първенството, определено Ботев бе по-добрият отбор”, анализира Василев.

А грешка ли бе борбата на „червените” и на двата фронта? „В ЦСКА и в Левски мисля, че всеки опит да се прокламира такъв подход ще се обяви за поражение, за отстъпление. Може и едното и другото да се случи и тогава те обявяват за страхливец, че не отговаряш на амбициите на ЦСКА.”

„Определено в ЦСКА ми допадат младите хора, които Любо вкарва в игра. Лошото е, че това са все защитници, нямаме импровизатори, нямаме футболисти, с изключение на Десподов, футболът е финес, идея, фантазия, хубави неща. Затова само купуваме полузащитници и нападатели. Има нещо, за което българският футбол страда.”

„Есента това, което Лудогорец натрупа като точков актив, е основата и резервът, който бяха почти готови да го загубят. Но тук е вече вината затова, че няма друг отбор на позиция пред Лудогорец, е в самите отбори Левски и ЦСКА, които явно не са още на това ниво, независимо от това отстъпление на Разград пролетта. Доста грешки, доста загубени точки. Той беше готов да бъде детрониран. Опонентите не бяха достатъчно готови да го направят тази година.”

„Ако има изравняване тази година е, защото на Разград му падна нивото тази година. Седма година шампиони, футболистите са изчерпани, много от тях са загубили интерес от владение на тази шампионска позиция. Това беше удобен момент и другите да се възползват, но за мен и тази година Лудогорец ще бъде шампион.”

Георги Василев: Някои в Левски си измиха ръцете с Дерменджиев

Гочето: Балъков е сред най-добрите варианти за селекционер на България