Старши треньорът на Лудгорец Димитър Димитров-Херо беше доста раздразнен след победата с 1:0 над Септември в 23-ия кръг на Първа лига. Наставникът очаква да се вдигне много шум около дузпата, която помогна на шампионите да спечелят мача в добавеното време, а в същот време упрекна сериозно играчите си за множеството пропуски.

Разградчани имаха пълно превъзходство в мача и стигнаха до серия положения, но вратарят Валентин Галев изигра страхотен двубой за столичани и дори заслужи наградата за „Играч на мача”. Все пак резервата Клаудиу Кешеру го преодоля от бялата точка, а нарушението на Иван Стоянов срещу Марселиньо за дузпата оставя поле за дискусии.

Галев: Обезцениха труда ни, не бива така да се помага на Лудогорец

„Аз съм пристрастрен, няма как коментирам, естествено. Ще кажа едно: ако това нарушение беше извън наказателното поле, аз съм на 100 процента, че щеше да се свири фаул. Сега защото е 90-а минута, защото е дузпа, веднага реакциите и емоциите са на малко по-различно ниво. Пристрастен съм и не желая да взимам отношение”, заяви наставникът.

„Обидно ми е толкова положения да се изпускат. Разбирам, че не вървеше, разбирам, че има и липса на късмет, но може би има някакъв проблем със самочувствието. Ако бяхме вкарали тези 5-6 стопроцентови положения през първото полувреме, резултатът щеше да бъде с разлика. Във футбола има и такива мачове. Радващото е, че спечелихме. Пропуските вече се оформят като проблем. Срещу Славия изтървахме много. Срещу Ботев до головете, които вкарахме, имахме сигурно 7 пропуска. Явно има проблем. Това е най-тежкият и най-трудният аспект от играта. Трябва да се работи много.”

„Нашата идея беше такава – да оставим някои футболисти да починат. Предстои мач срещу Берое, който е един от най-класните отбори в българския шампионат. Срещу такива отбори ни е малко по-добре, защото играят по-открито. Тези като Септември се затварят повече. Ако не вкараме рано срещу тях, става много трудно.”

„Швиерчок или Кешеру? Който е в по-добро състояние, той ще играе. Нямаме право на грешки.”

„Цветомир Панов? Нормално е, не мога да очаквам чудеса от него. Цецо в защитен план беше близко до перфектното, във фаза атака има още какво да се желае.”

„Сисиньо и Дяков липсваха, защото са лидери и са водещи играчи. Те умеят да задържат топката, а Сисиньо във фаза атака е много разнообразен. Върджил Мисиджан беше пуснат в почивка, защото стана баща. Надявам се за следващия двубой да бъде готов”, завърши Димитър Димитров.