Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров не скри задоволството си от победата с 2:0 над Спортинг Брага от група “C” на Лига Европа. Наставникът на българските шампиони заяви, че играчите му са изиграли тактически добре двубоя.

Лудогорец с футболна лекция в Брага, записа исторически успех за България

„Промених тактитката още срещу Истанбул. Срещу Хофенхайм също беше различна и сега пак. Брага играе с двама типични високи централни нападатели, външните им халфове много помагат, а ние искахме да затворим тези пространства. Мисля, че се получи, но последните 20 минути имаше видима умора и леко напрежение. В крайна сметка смятам, че изиграхме тактически добре мача. Разбира се, голът на Моци донесе самочувствие. Брага е много силен отбор, имаха своите минути, но момчетата изиграха правилно двубоя”, коментира Херо.

Героят Ренан: Направихме необходимото

„Ще опитаме да спечелим и в Разград мача, за да си решим нещата още тогава. Иска ми се да играем още по-добре, но не мога да бъда недоволен от това, което показаха футболистите днес”, допълни той.

„Не се притеснявам от подценяване. Притеснявам се от възстановяването на футболистите, тъй като сте наясно с дълбочината на скамейката ни. Предстои ни много тежка седмица и се надявам да съумеем да направим възстановяването правилно, за да се чувстват добре играчите. Всеки мач е важен за нас”, каза още наставникът на "орлите" на официалната пресконференция след двубоя.

„При всички положения участието ни в Европа пречи на нашия състав. Това дава известно предимство на съперниците ни в България, но сме длъжни да се защитаваме и на трите фронта”, завърши Херо.