Новият старши треньор на Лудогорец Димитър Димитров – Херо се изказа ласкаво за свършената дотук работа от предшественика му Георги Дерменджиев, като заяви, че не смята да прави кардинални промени в селекцията и стила на игра на “орлите”. Бившият наставник на казахстанския Иртиш бе представен официално днес като треньор на разградския тим. 

Херо в Бургас: Причините да поема Лудогорец са лични

“Въпросите кога и как сме преговаряли си остават клубна тайна. Тази тема е приключена. Разговори сме водили, ако трябва да бъда точен, още през 2012 година. По една или друга причина тогава нещата не са се получили. Няма да изпадам в обяснителен режим къде и кога. Факт е, че съм приел това предизвикателство и за мен е чест, че поел такъв отбор като Лудогорец”, каза новият наставник на “орлите”.

Димитър Димитров-Херо

“Това е шесткратен шампион на България в момента, участник в Шампионската лига. Летвата е вдигната изключително високо. За мен това е огромно предизвикателство, защото проектът Лудогорец и са създадени перфектните условия за работа. Моята цел е да сме максимално до нашите фенове. Вярвам, че нашата публика е интелигентна и искаме да я радваме с качества и игра”, допълни Херо.

Лудогорец оповести мерките за сигурност преди двубоя със Судува

“Тази философия, която в момента изповядвам е същата като на Лудогорец, а също и като работих преди години в Нефтохимик по същия начин и стил на игра. Не можем да говорим за каквито и да е промени на този етап, тъй като селекцията е направена и подготовката вече е минала. Така че каквато и да е намеса сега ще бъде неуместна. Ще се опитам да внеса леки корекции в организацията на играта. А философията и стила мисля, че трябва да бъдат запазени”, каза още той.

“Целите на Лудогорец съвпадат с моите. Първо и най-важно към момента е влизане в групите на Лига Европа и шампионската титла от българското първенство”, допълни Димитър Димитров.

Димитър Димитров-Херо

“Ще има корекции в определени позиции, където съществува някакъв дисбаланс. Смятам, че всеки един отбор има нужда от освежаване, няма да търсим нещо на всяка цена, ще търсим качеството”, заяви специалистът.

“Надявам се качеството на футбола да се е вдигнало в българския футбол през периода, в който не бях в България. Конкуренцията е ясна в лицето на Левски, ЦСКА, Черно море и Берое”, допълни той.

“Като треньор съм болезнено амбициозен в работата си. Бих казал, че и до известна степен съм педантичен, доста емоционален, което до някъе ми пречи.Човек, който харесва нападателния футбол. Не случайно Барселона ми е любимия ми стил на игра. Не съм деспот, мисля, че бързо ще намеря общ език с футболистите”, каза още Херо.

“Имам добри впечатления от отбора на Судува. Изгледал съм няколко мачове, даже там играе един от моите бивши футболисти в Иртиш. Непредсказуем остава крайният резултат”, завърши той.