Плеймейкърът на Лудогорец Марселиньо даде интервю пред DIEMA SPORT, в което заяви, че отборът ще се бори да продължи колкото се може по-далеч в Лига Европа. Бразилецът също така подчерта, че е важно отборът да не губи концентрация в първенството и да се поздрави с 6-а поредна титла.

„Трябва да имаме подготовка. Ние работим здраво. Сега сме готови на 60-70 процента трябва още малко. Имаме още 3 контроли, в които трябва да достигнем 100 процента. Смятам, че до мача с Монтана вече трябва да сме напълно готови“, коментира Марселиньо.

„В мача срещу Тренчин много ни ритаха, това е проблем. Вие ме познавате, аз съм спокоен и не обичам много конфликтите.“

„За мен в Лудогорец вече има само приятели, говоря си с всички – с (изпълнителния директор – б.р.) Ангел Петричев, с (старши треньора – б.р.) Дерменджиев, с (собственика – б.р.) Кирил Домусчиев. Говорим си много добре. Разбираме се какво трябва да направя – да помагам на отбора. И аз така искам. Не знам, може и до края на кариерата да остана тук, може да е още една година. Не знам... Във футбола е така, трябва да има резултати.“

„Дали мечтата ми е да играя с България на Световно първенство? Да, да, 100 процента. Ако ме повикат, ще помагам.“

„Всички бразилци идват тук, за да помагат, да става Лудогорец по-здрав отбор. В първата година имаше само двама бразилци – бяхме аз и Шоко. Имаше много българи, но комуникацията беше много добре. Трябваше да се разбираме с топката, а не да говорим много-много. Сега нямам проблем с никой, нашата група е супер. Супер! Комуникацията на терена се вижда много добре.“

„За нас, футболистите участието в Лига Европа е много важно. Също така е важна и титлата на България. Ние трябва да подходим с интелект към мачовете и в Лига Европа, и в първенството. Не трябва да хвърляме максимум сили в Лига Европа, а после в шампионата да се отпускаме. В нашата група има достатъчно интелигентни футболисти. Ние знаем какво е важно. Искаме да стигнем много далеч в Лига Европа, не знам докъде ще е възможно. На 100 процента ще работим здраво. В първенството, ако сме концентрирани и играем на 100 процента всеки мач, няма как да загубим“, допълни Марселиньо.