Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев коментира успеха на тима срещу Левски с 2:0 в двубой от 29-ия кръг на Първа лига (първа шестица). Головете за успеха реализираха Кешеру и Моци от дузпа.

"Постигнахме успеха с характер, знаехме, че ще е труден мач, в последните три мача не успяхме да вземем максимума от точки, даже и гол не вкарахме, днес трябваше да спечелим, за да се успокоят футболистите, за да докажат, че имат качества", коментира наставникът на шампионите.

"Имахме ситуации, които можеха да ни успокоят по-рано в мача, не допускаме много ситуации пред вратата ни, хубаво е, че реализираме". 

"Не искам да коментирам нещата с феновете, футболът трябва да е удоволствие и забавление, винаги ще има причини, за да има недоволни. Футболът трябва да е забавление за всички, за футболистите, за феновете", добави той, коментирайки поведението на "сините" фенове след гола на Моци.

"Не коментирам съдиите, и когато осезаемо съм нещо недоволен, има си хора, които коментират, дузпа имаше, по-скоро техните претенции бяха за засада преди това. Моци изрази някаква радост, която не тярбаваше да изразява така, човек когато вкара гол и се радва емоциите не са толкова спокойни, адреналинът му беше в повече. Ако се вгледаме и в световния футбол има същите неща, не го оправдавам, че го направи пред публиката, трябваше да го направи по-нормално", каза още треньорът на Лудогорец.

"Най-вече психологически ще ни повлияе този успех, те са доказали, че имат реализаторски умения, създаваме ситуации".

"Шансовете, след като водим три точки имаме по-големи шансове, ЦСКА и Левски създават сериозен отпор, имаме сериозна конкуренция, бих казал, нека говорим в края на май", каза Стоев по повод борбата за титлата в първенството.

"Доста неща падаха около скамейката ни. Нормално е да има притеснение, макар и това да не е за първи път. Трябваше да има някаква реакция от съдията, защото стана доста изнервено. Не разбрах каква беше причината да се стигне до тези ексцесии. Никога не съм си позволявал да коментирам съдиите, няма да го направя и сега.

"Напълно е възможно директните двубои с Левски и ЦСКА да определят шампиона, без да подценяваме другите отбори. Ботев Пловдив и Берое са сериозни отбори, които винаги могат да ти отмъкнат точки. Не бива да ги подценяваме. Левски няма как да ни помага. Той играе срещу основния си противник във времето.

"Мачовете, които изиграхме през последните 2 седмици, не бяха много сполучливи за нас. Това от психологическо естество натежава в главите на футболистите. Имахме 3 мача без отбелязан гол. Каквито и да са играчите, те са човешки създания и в един момент това оказва влияние. Не бих казал обаче, че чак се притеснявам", каза още треньорът на Лудогорец.