Една от звездите на Лудогорец – Марселиньо, призна, че неговото възстановяване в родната Бразилия върви добре. 34-годишният плеймейкър дори разкри, че отскоро се радва на сериозна популярност в родината си, тъй като вече се води рекордьор заради 8-те си поредни титли с разградчани.

Марселиньо пристигна в Разград през май 2011 или иначе казано – преди първия сезон на „орлите” в елита. Оттам нататък започна шампионската серия на Лудогорец, който грабна 8 последователни отличия. Затова в родината си Марселиньо беше определен като новия рекордьор по поредни шампионски титли, изпреварвайки легендата на Олимпик Лион Жуниньо Пернамбукано (7).

„Много по-добре се чувствам, но още не съм готов. Имам още една седмица преди да почна подготовка”, заяви Марселиньо в интервю за Спортното шоу на Дарик радио. Плеймейкърът пострада след мача срещу ЦСКА (0:0) в 33-ия кръг и не взе участие в заключителните 3 кръга от първенството.

„Няма проблем за първите мачове в Европа. Няма как да стане такова нещо (да ги пропусне – б.р.). Има достатъчно време до тях. Ще бъда готов и ще бъда във форма.”

„Рекорд за поредни титли? Да, така пишат тук в Бразилия. Досега беше Жуниньо от Лион със 7, сега съм аз със 8. Така пишат поне тук. Зарадвах се заради моето семейство.”

„Титлите могат да станат 9, защото имам още година договор. Може и да станат 10. Аз имам такава амбиция в моята глава.”

„Имахме проблеми през последните 4 месеца. Трябва да коригираме много неща, да се реорганизираме. Всички знаем – футболисти, директори, президенти – какво трябва да се случи оттук нататък. Много ми беше трудно да гледам последните мачове по телевизията.”

„Обадих се на Красимир Балъков преди обявяването на първите му повиквателни. Исках да знае, че съм контузен, но също така, че когато се възстановя, винаги ще бъда на линия”, каза още Марселиньо.