Септември посреща Лудогорец в мач от десетия кръг на Първа лига. Двубоят е тази вечер от 20.00 часа, като ще може да бъде следен с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Разградчани ще търсят задължителна победа, за да не допуснат увеличаване на изоставането им от водача ЦСКА да нарасне. В момента различката между първия и втория е 4 точки, а при успех на шампионите, то ще бъде редуцирано на един пункт.

Същевременно, Септември, който заема 13-о място със 7 точки, неимоверно ще се опита да поднесе изненада.

Наставникът на новака в елита Николай Митов се е изправял три пъти срещу Лудогорец като треньор на Левски. Балансът му е една победа, едно реми и едно поражение.

От друга страна, в досегашните си четири мача през сезона в столицата шампионите загубиха едва две точки - при 0:0 срещу Левски на 6 септември т.г., като победиха ЦСКА с 1:0, Витоша с 4:2 и Славия с 4:0. И при 3-те победи неизменно се разписваше изпадналият в немилост Върджил Мисиджан.

„Орлите“ са и единственият отбор в елита ни, който все още няма загуба от старта на новата кампания.

Главен съдия на мача, който ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“, е Георги Кабаков.

Ето и някои любопитни факти за Септември и Лудогорец преди мача:

- Борис Галчев вкара от фаул единственото попадение за новака при своите домакинства в елита досега – при 1:1 срещу Етър в 8-ия кръг. Дотогава септемврийци натрупаха 372 игрови минути без попадение на свой терен.

- Французинът Крис Гади е едва третият чужденец в клубната история, който се разписа за Септември, след южноафриканеца Марумо Симба (7 гола) и италианеца Алесандро Алесандри (2).

- За разградчани досега има 10 различни голмайстора в първенството (всички чужденци), за септемврийци – едва трима.

- Лудогорец е отборът, спечелил досега най-много точки от губещи позиции – 6, с двата пълни обрата при 4:2 над Витоша в 4-ия кръг и 2:1 над Ботев Пд в миналия кръг.