Всички сме чували израза за двете страни на медала. Е, в случая на Лудогорец най-удачната аналогия би трябвало да е със зарчето - шест страни, а откъдето и да ги погледнеш все са златни. Модерният доминатор в българския футбол пренаписа собствената си история, спечелвайки 6-ата си поред титла на страната. Разградчани за кой ли път бяха с класа над останалите с опоненти в елита и затвърдиха тоталното си превъзходство с поредния трофей в своята витрина.

Фиеста в лагера на Лудогорец след Шестата

Достатъчно красноречив е фактът, че този път триумфът дойде цели 5 кръга преди края и най-рано в цялата история на клуба. Победата с 3:0 над Локомотив Пловдив дойде на 5 май 2017 година и изпревари с 2 дни (като дата) предишното върхово постижение.

До края на сезон 2016/2017 "орлите" биха могли да направят дубъл, ако надвият Ботев Пловдив във финала за Купата на България.

Дерменджиев: Това е най-силният период от развитието на Лудогорец

Ето я и кратката равносметка на успехите на Лудогорец в последните сезони:

Сезон 2011/2012
Преди началото на въпросната кампания „орлите“ се подготвят здраво за дебюта си в елита. Привлечени са 14 нови футболисти, а макар отначало тимът да не афишира шампионски амбиции, те бързо стават явни. Шампионската титла става факт на 23 май 2012 година след инфарктно 1:0 над ЦСКА в Разград. На "армейците" щеше да стигне дори реми на "Лудогорец Арена", но "Шуменския Деко"  Миро Иванов имаше други идеи. Същият сезон Лудогорец записва дубъл, като побеждава Локомотив Пловдив с 2:1 във финала за Купата.

Сезон 2012/2013
На 11 юли новите шампиони печелят и първата си Суперкупа на България след успех с 3:1 над „смърфовете“. Този успех, гарниран с титлата и Купата от предходната кампания, е безпрецедентен за отбор-дебютант в родния елит. Сезон 2012/2013 в първенството стартира с 8 поредни мача и 9 мача без загуба, които оставят Лудогорец на върха в класирането преди зимната пауза. В Купата на България разградчани са отстранени от ЦСКА в 1/16-финалите. Пролетният дял води до серия от равенства и така Левски се връща с пълна сила в битката за първото място. В директния мач на 18 май 2013 година „сините“ печелят с 1:0 и почти докосват титлата. Радостта им обаче е прибързана и всъщност бележи един от най-срамните мигове в историята на „сините“ - докато Лудогорец надиграва категорично Монтана в последния 30-и кръг, Левски прави 1:1 у дома със Славия и така златните медали отново отиват у разградчани.

Сезон 2013/2014
Лудогорец доминира тотално в тогавашната А група и печели трофея 2 кръга преди края. Това се случва на 7 май 2014 година с успех 1:0 над... Локомотив Пловдив на „Лудогорец Арена“. Победното попадение е дело на Роман Безяк още в 9-ата минута. Седмица по-късно, на 15 май, Лудогорец оформя дубъл след успех над Ботев Пловдив във финала за Купата. „Орлите“ отново бият с 1:0, а героят пак е Безяк, който е точен в 60-ата минута. Двубоят на бургаския „Лазур“ ще се помни и с това, че е прекъснат за около 30 минути след хвърлени от от агитката на пловдивчани факли, които подпалват рекламните пана.

Сезон 2014/2015
Четвъртата титла на Лудогорец идва с домакинска победа 4:1 над Локомотив София на 15 май 2015 година. Именно това е и първият мач, в който дебютира и новата трибуна „Моци“, издигната в чест на първото класиране в групите на Шампионската лига.

Сезон 2015/2016
В сезона, в който Литекс е изваден административно от елита, а точките срещу ловчанлии - извадени от актива на всички тимове, Лудогорец отново е крайно убедителен. Разградчани триумфират със 70 точки, далеч пред втория Левски, който завършва с 56. Единственото по-сериозно разочарование на домашната сцена е отпадането в Купата на България, където Локомотив Горна Оряховица отстрелва шампионите в 1/8-финалите.

Сезон 2016/2017
Лудогорец печели титлата най-рано в цялата си история – на 5 май 2017 година след успех с 3:0 над Локомотив Пловдив. Пет кръга преди края на първенството разградчани събират 75 точки на сметката си, а при това положение Левски и ЦСКА (с по 56 точки) няма как да скъсят разликата от 19 пункта.