Един от най-обещаващите белгийски плеймейкъри е бил в полезрението на Лудогорец за лятната селекция, но е бил отмъкнат в последния момент от друг отбор. Според медиите в страната, Селим Амала е бил близо до подпис с родния първенец, но след жестока конкуренция е предпочел да подпише със Стандард Лиеж. 

Амала е на 23 години и ще завърши сезона като играч на Мускрон. От доста време очакванията към неговото развитие са високи и специалистите му чертаят светло бъдеще в кариерата. За досегашния си клуб има 55 мача и 11 гола и с изявите си като диригент в средата на терена прикова вниманието и на куп други водещи европейски отбори. 

Авторитетното белгийски издание Le Soir твърди, че до последно в наддаването е бил и Лудогорец, но след дълъг размисъл в крайна сметка Амала е предпочел да остане в родината си. Другите заинтересовани от него са били тимове от Англия и Франция. 

23-годишният футболист се подвизава точно на позицията, на която играе и един от най-добрите играчи на шампионите - Марселиньо. Той обаче остава без алтернатива, когато е контузен или наказан, така че трябва да се търсят и други варианти.