Лудогорец отново оглави класирането в Първа лига. Шампионът на България се възползва от грешката на ЦСКА във Велико Търново и излезе на първото място, след като се наложи с 2:0 при домакинството на Берое на „Лудогорец Арена“ в последния мач от 11-ия кръг на българското първенство. Головете за разградчани отбелязаха Марселиньо и Джоди Лукоки. Лудогорец продължава да бъде без загуба в Първа лига, докато Берое претърпя второ поражение и първо в своите гостувания от началото на сезона. 

Лудогорец създаде първата опасност в мача в 14-та минута на срещата. Яцек Горалски отне топката от краката на Мартин Райнов, при което останаха съмнения за нарушение, което Волен Чинков не маркира. Полският футболист подаде към Джоди Лукоки, който подаде към непокрития Абел Анисе в наказателното поле на Берое, а той шутира, но в последния момент Павел Виданов успя да постави крака си и да избие топката в корнер.  

Берое организира опасна контраатака в 15-та минута, когато Педро Еуженио подаде към Карлос Охене, но той вместо да напредне реши да стреля и изпрати топката право в ръцете на Хорхе Броун. 

Няколко секунди по-късно Хорхе Броун подари топката на Антон Карачанаков, пред когото се откри много добра възможност. Той стреля, но неточно в аут.  

Вандерсон центрира от корнер към Клаудиу Кешеру в 19-та минута. Румънецът стреля от границата на наказателното поле на Берое от въздуха, но от главата на Иван Иванов топката излезе в корнер.  

Лудогорец се възползва от много груба грешка в защитата на Берое в 23-та минута и поведе в резултата с 1:0.  Павел Виданов се забави и топката му бе отнета от Марселиньо, който отблизо простреля Душан Перниш и не остави никакви шансове на вратаря на Берое. Останаха съмнения за нарушение на бразилеца срещу защитника на Берое при отнемането на топката. 

Берое организира много добра атака в 39-та минута, когато Антон Карачанаков подаде към Карлос Охене, но той пропусна топката за Педро Еуженио, който отправи силен удар, но Хорхе Броун се разтегна и успя да спаси.  

През второто полувреме Берое не успя да подложи под напрежение защитата на Лудогорец. 

Попадение на Лудогорец не бе зачетено в 47-та минута за игра с ръка на Джоди Лукоки. Натанаел центрира в наказателното поле на Берое, където Лукоки овладя топката с ръка и вкара.

Лудогорец създаде нова опасност пред вратата на Душан Перниш в 59-та минута. Джоди Лукоки центрира в наказателното поле на Берое, където Клаудиу Кешеру изпревари Павел Виданов и стреля опасно, но Перниш внимаваше и успя да изчисти в корнер.  

Лукоки центрира от фаул в наказателното поле на Берое в 76-та минута, където Кешеру стреля с глава, но Душан Перниш успя да се намеси и да избие топката, тя се докосна в напречната греда и излезе в корнер.  

Марселиньо центрира в наказателното поле на Берое в 77-та минута, където Анисе бе изпуснат и стреля с глава, но на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Перниш.  

Лудогорец организира много добра атака в 83-та минута, когато Марселиньо подаде към Лукас Саша, който финтира Павел Виданов и стреля, но от тялото на защитника топката излезе в корнер.  

Лудогорец удвои своята преднина в 86-та минута, когато Натанаел изведе Лукоки с перфектен пас зад гърба на отбраната на Берое и нападателят пусна топката покрай излезлия да го пресрещне Перниш. 

След тази победа Лудогорец излезе на първо място в класирането с 27 точки, докато ЦСКА е втори с 26. Левски е трети с 21 точки, а Верея е четвърти с 20. Берое е пети със 17 точки, докато Черно море е шести с 15, а Ботев е седми с 14 точки, но и мач по-малко. 

Лудогорец – Берое 2:0 

1:0 Марселиньо 23'

2:0 Джоди Лукоки 86'

Лудогорец: 1. Хорхе Броун – 4. Сисиньо, 32. Игор Пластун, 5. Георги Терзиев, 6. Натанаел – 12. Абел Анисе, 44. Яцек Горалски – 92. Джоди Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон – 28. Клаудиу Кешеру

Берое: 12. Душан Перниш – 3. Милен Желев, 5. Павел Виданов, 6. Иван Иванов, 26. Камен Хаджиев, - 4. Кохей Като, 8. Карлос Охене, 7. Мартин Райнов – 71. Антон Карачанаков, 9. Мартин Камбуров, 77. Педро Еуженио