Лудогорец представи третото ново попълнение в състава си това лято – Джордан Икоко. Крайният бранител идва от тима на френския Гингам.

Защитникът бе в София в последните няколко дни, където преговаря по последните детайли от договора си с разградчани.

Бранителят бе представен като футболист на Лудогорец от директора "Спортна администрация" Георги Караманджуков. Тази вечер десният бек ще се присъедини към лагера на шампионите в Австрия.

"Щастлив съм, че идвам в отбор като Лудогорец, където мога да постигна още успехи. Вярвам, че ще помогна на тима да се представи добре в първенството на България и евротурнирите", заяви Икоко.

Икоко е юноша на френския гранд Пари Сен Жермен, като дори има мачове за втория тим на парижани. След престои в Кретей, Льо Авър и Ланс, следва трансфер в Гинган, за чийто тим има 75 мача.

Икоко

източник: ludogorets.com

Икоко, който преминава през всички юношески формации на националния тим на Франция има и седем мача за ДР Конго.

„Казаха ми, че Лудогорец е амбициозен клуб. Искам да играя в Шампионска лига и затова дойдох тук, знам че ако не се класираме в Шампионската лига, почти сигурно ще сме в Лига Европа. Искам да играя и да печеля трофеи”, сподели Икоко.

„Откакто знам, че Лудогорец проявява интерес към мен, гледах някои от мачове на Лудогорец в Шампионската лига. Не познавам много български отбори, но бързо ще ги опозная.  Научих за България, че e много хубава страна. През зимата е много студено, докато през лятото е много топло. Знам също, че градът, в който играе Лудогорец - Разград е много малък град, но много хубав за живеене с добри хора”, каза още защитникът.

Джордан Икоко ще играе с фланелката с номер 22 на гърба си. Преди него в Лудогорец акоситраха още Мавис Чибота и Дан Битон.