Лудогорец победи словенския Триглав с 4:0 в първа контрола на австрийска земя. Попадение на Димо Бакалов в  45-ата минута даде аванс на българския шампион. В 50-ата минута Светослав Ковачев, който се появи като резерва получи пас отдясно от Лукоки и направи резултата 2:0. Димо Бакалов реализира втория си гол в мача в 58-ата минута на срещата. В следващата атака Дан Битон направи резултата 4:0, което се оказа и крайният в мача.

В началните минути Лудогорец съумя да създаде опасно положение пред вратата на съперника още в 3-ата минута, но Юсеин не сполучи. Три минути по-късно Терзиев стреля, но гредата се оказа помощник на вратаря на словенския клуб.


В 12-ата минута на двубоя Димо Бакалов излезе на голова позиция, но ударът му не намери целта. Триглав съумя да отправи първия си опасен удар към вратата на Ренан в 22-ата минута, но вратарят на българския тим се намеси добре.

В следващите минути и двата тима атакуваха опасно, но голове така и не падаха. В 42-ата минута опасна атака на Лудогорец беше спряна със спорна засада. Минута преди края на полувремето Манолев пробва мерника си, но не сполучи.
 

В 45-ата минута Димо Бакалов откри резултата, след като се възползва от пас на Юсеин. Така двата тима се оттеглиха на почивка при аванс от 1 гол в полза на шампионите.
 

Gong.bg
6 снимки

Пет минути след подновяването на играта Светослав Ковачев получи отличен пас от Лукоки и направи резултата 2:0. В рамките на две минути между 58-ата и 60-ата Лудогорец направи резултата 4:0. Първо Димо Бакалов реализира в 58-ата минута с втория си гол в мача, а две минути по-късно Битон направи резултата 4:0 с отличен гол.

В 80-ата минута Лудогорец получи правото да изпълни пряк свободен удар, но ударът на Битон не намери целта. Триглав създаде една от редките си опасности в 85-ата минута, но ударът на играч на словенците беше уловен от Пламен Илиев. В 87-ата минута отново атака подета от Лукоки завърши с удар на Ковачев, но този път топката не намери целта.

Така българският шампион победи с категоричното 4:0 в първата си проверка, а в събота ще се изправи срещу Карабах.  

Лудогорец вече спечели с 12:1 срещу аматьорския Надежда Доброславци.

Лудогорец - Триглав: 4:0

голмайстори: 1:0 Димо Бакалов (45), 2:0 Светослав Ковачев (50), 3:0 Бакалов (58), 4:0 Дан Битон (60)

Лудогорец: 33. Ренан (46-Пламен Илиев), 11. Манолев, 30. Моци, 5. Терзиев, 4. Сисиньо, 37. Керчев, 82. Йорданов, 64. Янков, 7. Бакалов, 96. Юсеин, 63. Рибейро (Броун, Форстър, Недялков, Икоко, Битон, Дяков, Марселиньо, Дост, Светослав Ковачев, Кешеру, Чибота, Швиерчок)

Триглав:
Чадеш, Криейзиу, Арх-Чесен, Шалиа, Удович, Журга, Рогели, Хасанай, Мертели, Секулич, Алиага