Етър и Лудогорец затварят програмата на българския футбол в неделния ден. Двата тима се изправят един срещу друг на стадион "Ивайло" от 17:30 часа в битка, която предвещава зрелище и емоции.

Този мач можете да глеадте директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а можете да го слушате и в ефира на Дарик радио.

И двата тима влизат в мача като четвъртфиналисти в турнира за Купата на България. През седмицата те успяха да прескочат препятствията си, макар изненадващо това да беше по-трудно за разградчани, които имаха нужда от продължения и дузпи срещу Славия.

Въпреки умората, Лудогорец влиза със самочувствие, защото е единственият отбор от сегашния състав на Първа лига, срещу който "виолетовите" нямат все още победа, като в петте изиграни мача с разградчани дори не са спечелили и точка.

Интересното е, че настоящата звезда на Етър Иван Стоянов е българинът с най-много голове за Лудогорец в елита – 25. Той обаче не игра в последните 7 двубоя на "виолетовите", като в 5 от тях остана неизползвана резерва.

Той има своя достоен наследник във Велико Търново. Само 3 минути игра в миналия кръг срещу Славия бяха достатъчни на резервата на Етър Иван Петков, за да отбележи първия гол със задна ножица през сезона в Първа лига.

Позабравения си блясък в нападение връща и един играч на Лудогорец. В миналия кръг срещу Септември Якуб Швиерчок вкара първия си гол от 3 месеца и 11 дни насам. За последно се бе разписвал за Лудогорец в евротурнирите – на 17 юли т. г. за победата с 2:0 над Крузейдърс в Белфаст.

Три дни по-късно, след като бе точен срещу Септември, полякът отбеляза 2 гола и във вратата на Славия в осминафинал за Купата на България.

Битката във Велико Търново ще е по-специална за конкурента му в нападение Клаудиу Кешеру. Румънецът ще изиграе своя стотен мач в Първа лига. Дебютът му бе на 16 август 2015 г. при домакинската победа с 1:0 над Локо Пд.

Таранът за втори път, откакто играе у нас, вкара двуцифрен брой голове още след първите 13 кръга. Предишният беше през сезон 2016/17 г. – също 10. Най-резултатният чужденец в историята на българския шампионат има вече 73 попадения.

Лудогорец няма поражение вече в 15 поредни гостувания в първенството – 11 победи и 4 равенства, досега вкарва във вратата на Етър средно по 4 гола на двубой (общо 20).