Лудогорец записа поредна победа в контролите си в Австрия. Само две седмици преди мача с Жалгирис в Шампионската лига, момчетата на Георги Дерменджиев изнесоха една от най-постните си продукции от началото на подготовката в контролата с Университатя Крайова и макар да победиха с 1:0, в доста голяма част от мача не действаха в познатия стил. 

Головите ситуации и пред двете врати бяха твърде малко, като все пак родните шампиони стигнаха до успеха с късен гол от дузпа на Козмин Моци. Преди това те отбелязаха попадение чрез Джоди Лукоки, но то беше отменено заради засада. Малко след това пък румънците треснаха греда, което беше най-хубавото положение за тях. 

За отбора от Крайова участваха българите Апостол Попов, който започна титуляр преди почивката, и Радослав Димитров, който се появи след нея. Тогава на терена влезе и бившият играч на разградчани Александър Барт. 

Иначе за Лудогорец преди почивката играха предимно резервите и това се отрази на представянето на тима, което беше доста слабо. През втората част се появиха звездите на шампионите и оборотите се вдигнаха. Това стана особено видно в последния четвърт час на мача, когато вече "орлите" започнаха да действат в познатото русло и в крайна сметка изковаха минималната победа. 

Преди почивката и двата тима разчитаха предимно на далечни удари, като играта тогава се водеше предимно в центъра. Лудогорец беше по-активен и опитваше по-интересни атаки, но те се разбиваха в защитния вал на противника. Именно ударите от дистанция бяха най-чистите ситуации в тези моменти. 

При един от тях в 15-та минута Върджил Мисиджан прати едно центриране под гредата, но вратарят на румънците изби. Десет минути след това Александру Матею имаше най-хубавото положение за Университатя, но ударът му от ждроб мина на сантиметри над вратата, като той беше от границата на наказателното поле. 

Най-интересното преди почивката не бяха ситуациите пред двете врати, а напрежението между играчите на терена. Сисиньо и Густаво Кампаняро си изпуснаха нервите и удариха играчи на противника, но в крайна сметка нямаше изгонени футболисти и страстите постепенно се уталожиха. Всичко се реши след подновяването на играта. 

Тогава се появиха всички титуляри за Лудогорец и играта на шампионите в атака се оживи. Още в 50-та минута след центриране на Натанаел от левия фланг Джоди Лукоки засече на празна врата, но реферите отмениха попадението заради засада. Веднага след това Университатя отвърна, но това беше и последното интересно положение за тима в този мач. 

В 53-та минута капитанът Андрей Иван получи топката пред наказателното поле и без забавяне стреля опасно, но топката кацна на горната греда и излезе в аут. Младият вратар Васил Симеонов не можа да отреагира и имаше късмет, че топката не се оплете в мрежата му в тази ситуация. 

От тук до края на мача Лудогорец беше по-активният тим и търсеше победата. Но чистите шансове липсваха в тези минути. Джонатан Кафу на два пъти и Натанаел стреляха, но неточно. В 66-та минута пък българският тим претендираше за дузпа за игра с ръка, но такава нямаше и реферът логично не отсъди нищо. 

В последния четвърт час на мача разградчани вече доминираха напълно, а съперникът им се задъхваше и трудно удържаше натиска. Тогава бяха и най-хубавите минути на българския тим. Първо в 76-та минута Лукас Саша отправи хубав удар отдясно на наказателното поле, но топката мина на сантиметри встрани на вратата. 

Впоследствие последваха още няколко опасни атаки пред вратата на Университатя, но първо Вандерсон не можа да засече на сантиметри от далечната греда, а после Джонатан Кафу стреля в тялото на защитник при едно разбъркване. Този натиск обаче доведе до попадение и това стана факт в 86-та минута. 

Тогава Марселиньо направи един марков пробив и беше спънат в наказателното поле. От 11-те метра Козмин Моци не сбърка и огорчи родния си тим. Това се оказа и последната хубава ситуация в този мач, като така Лудогорец записа третата си победа от четири мача в контролите в Австрия.

Ето стартовите състави на Лудогорец и Университатя: 

Лудогорец: 33. Ренан дос Сантос, 4. Сисиньо, 32. Игор Пластун, 55. Георги Терзиев, 79. Александър Василев, 10. Густаво Кампаняро, 72. Ерол Дост, 37. Жоао Пауло, 11. Жуниор Кишада, 93. Върджил Мисиджан, 28. Клаудиу Кешеру;

Резерви: 51. Васил Симеонов, 27. Козмин Моци, 6. Натанел, 12. Абел Анисе, 92. Джоди Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 22. Джонатан Кафу, 23. Венцислав Керчев, 8. Лукас Саша, 64. Антонио Георгиев, 80. Денислав Александров, 38. Кристиян Китов, 50. Цветослав Петров;

Университатя: 12. Никулае Каланчя, 2. Щефан Владою, 18. Апостол Попов, 6. Ренато Келич, 24. Мариус Бричеаг, 8. Александру Матею, 54. Владимир Скречиу, 10. Густаво, 22. Александру Бълуца, 11. Никушор Банку, 9. Андрей Иван. 


Мачът в Австрия НА ЖИВО: 

90' - Край на мача! Лудогорец победи с 1:0 Университатя Крайова!

86' - Лудогорец открива резултата след точно изпълнена дузпа от Козмин Моци. Нарушението за наказателния удар беше срещу Марселиньо, а то беше безспорно. 

82' - Джонатан Кафу не можа да се разпише от близка дистанция при едно разбъркване, като Александър Барт изби. 

80' - Центриране на Лукас Саша, което Джонатан Кафу отклони с глава към далечната греда. Там Вандерсон не можа да засече от няколко сантиметра. 

76' - Хубава бърза атака на Лудогорец, като Джонатан Кафу намери Лукас Саша на добра позиция отдясно на наказателното поле, но ударът му мина на сантиметри в аут. 

71' - Вандерсон стреля опасно от пряк свободен удар, но топката лети встрани от вратата. 

69' - Светкавична контра на Лудогорец, Натанаел стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на Университатя улови. 

68' - Удар от дистанция на Александру Бълуца, но топката минава над вратата. 

61' - Джонатан Кафу стреля с глава след хубаво центриране на Джоди Лукоки, но топката мина на сантиметри в аут. 

53' - Най-чистото положение за Университатя в мача. Андрей Иван стреля от границата на наказателното поле, но топката кацна на горната греда и излезе в аут. 

50' - Лудогорец отбеляза, но попадението беше отменено. Автор на точния изстрел беше Джоди Лукоки, но реферът не зачете гола заради засада. 

47' - Първи удар след почивката, отправи го Марселиньо, но неточен. 

46' - Целият състав на Лудогорец беше подменен. На вратата застана Васил Симеонов, а пред него в центъра на отбраната се появиха Козмин Моци и Венцислав Керчев. На фланговете в защита вече са Натанаел и Лукас Саша. В халфовата линия оперират вече Кристиян Китов, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки и Абел Анисе, а напред е Джонатан Кафу. За Университатя на терена се появи бившият национал Радослав Димитров. 

46' - Начало на второто полувреме! 

45' - Край на първата част на мача!

39' - Сега играчите на Университатя налитат на бой, като пострада Густаво Кампаняро за два поредни груби фаула. Впоследствие бразилецът получи жълт картон, както и Александру Бълуца, който тръгна да го бие. 

38' - Опасно центриране на Жоао Пауло от фланга, но вратарят изби. 

35' - Напрежение на терена. Андрей Иван спъна Сисиньо в наказателното поле на Лудогорец, бразилецът си изпусна нервите и удари съперника си с топката. Страстите обаче набързо се уталожиха. 

33' - Удар от границата на наказателното поле на Клаудиу Кешеру, но топката лети встрани от вратата. 

25' - Най-после интересно положение в мача. Александру Матею стреля от границата на наказателното поле от ждроб, но топката мина на сантиметри встрани от вратата. 

20' - Проливен дъжд се излива над стадиона в Австрия. Това засега не затруднява играта на двата тима. 

15' - Опасно центриране от корнер на Върджил Мисиджан, но вратарят изби влизащата под гредата топка. 

10' - Хубав извеждащ пас от Жуниор Кишада към Жоао Пауло, който овладя на гърди, но топката е твърде силна и е овладяна от вратаря. 

6' - Първи точен удар в мача. Отправи го Александру Матею, който от границата на наказателното поле стреля в тялото на Ренан. 

4' - От центрирането от ъгловия удар последва изстрел с глава на Георги Терзиев, но топката е в аут. 

3' - Първи удар в мача и за Лудогорец, но изпълнението на Клаудиу Кешеру беше избито в корнер. 

3' - Първа опасна атака в мача. Александру Бълуца центрира опасно в наказателното поле, но топката мина на сантиметри над вратата и излезе в аут. 

1' - Начало на мача!