Лудогорец победи с класическото 3:0 Локомотив Пловдив в двубой от 31-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха реализираха Анисе, Вандерсон и Натанаел, а с този успех Лудогорец е отново шампион на България, след като спечели шестата си поредна титла. В края на първото полувреме съдията Йорданов изгони от игра Велковски от Локо и Дяков от Лудогорец. 

Двубоят започна двуостро като и двата състава направиха интересни атаки. Лудогорец откри резултата в 11-ата минута, след като Вандерсон центрира от корнер и Анисе с диагонален удар с глава се разписа.

Велковски и Марчев пропуснаха от интересни ситуации пред Ренан. В 35-ата минута Мисиджан стреля от далечно разстояние, но Пиргов беше на мястото си.

Кафу, Вандерсон и Марселиньо в края на първата част не успяха да намерят целта.

В добавеното време на първата част Светослав Дяков беше изгонен за удар без топка на Велковски. Футболистът на Локо също беше изгонен след нарушение, което извърши срещу Марселиньо, което провокира и реакцията на Дяков.

През втората част голове на Вандерсон и Натанаел фиксираха крайното 3:0 в полза на шампионите. Локомотив не намери достатъчно съпротивителни сили и стигнаха само до греда на резервата Дино Мартинович в края на двубоя, който от два метра нацели гредата.

Така Лудогорец празнува шестата си поредна титла, шампионите са първи с актив от 75 точки, Локомотив Пловдив е на шестото място с 42. Така пет кръга преди края на шампионата лудогорци са шампиони, а това е трета титла на наставника на тима Георги Дерменджиев.

Съставите:

Локо Пд: Пиргов, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Везалов, Велковски, Кики,Камбуров, Марчев, Умарбаев

​Лудогорец: Ренан, Натанаел, Моци, Паломино, Анисе, Саша, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан, Кафу

съдия: Николай Йорданов