Лудогорец осъществи нов трансферен удар. Българският шампион привлече от Сент Етиен крилото Жоржиньо, научи GONG.BG. Двата клуба са постигнали договорка и от 1 юли Жоржиньо ще стане футболист на "орлите". Той е имал записана откупна клауза в договора си, която Лудогорец е задействал. 

През пролетта португалецът игра като преотстъпен от Сент Етиен в редиците на ЦСКА и остави добри впечатления с представянето си на терена. "Червените" имаха намерение да откупят неговите състезателни права за постоянно, но са се отказали, тъй като сумата, която са поискали от френския клуб, се е оказала непосилна за възможностите на ЦСКА. 

От Лудогорец обаче са преценили, че си заслужава и именно поради тази причина са взели Жоржиньо, който в момента е ангажиран с националния тим на Гвинея за Купата на нациите.

23-годишният футболист е продукт на школата на Манчестър Сити, където преминава през 2011 година. Той има мачове за дублиращия отбор на "гражданите", воден от Патрик Виейра.  Дебют в професионалния футбол прави за Арука. Там за 10 мача вкарва 5 гола и е привлечен от Сент Етиен. 

Жоржиньо има двойно гражданство и е национал на Гвинея-Бисау. Като юноша е ставал вицеевропейски шампион с Португалия (U-19) на континенталния шампионат през 2014 година в Унгария. Жоржиньо е четвъртото лятно попълнение на шампионите. Преди него в Разград акостираха Джордан Икоко, Мавис Чибота и Дан Битон.

На този етап няма официална информация за трансфера от страна на Лудогорец.