Българският национал Пламен Илиев има предварително споразумение с шампиона Лудогорец, съобщава "Спортно шоу Гонг". Очаква се в близките дни да има преговори между шампионите и настоящия му клуб Астра, за да се разбере дали сделката може да стане факт още през зимата. 

Ако румънците не склонят да го продадат сега, трансферът ще се осъществи през лятото. Тепърва предстоят разговори между двата клуба, като се очаква в близките дни да има развръзка и да стане ясно какво се случва. 

Илиев има пълното право да подпише предварително споразумение с друг клуб, защото има оставащи само шест месеца от договора си. Лудогорец със сигурност го иска, защото трябва да се вработи за евротурнирите през лятото.

С неговото привличане, броят на вратарите в Разград ще стане доста голям. Това отваря възможност за сегашния титуляр Ренан, който има договор до края на 2019 г., да бъде продаден. Към него има интерес от родната му Бразилия. 

В подобна ситуация стоят и нещата с халфа на Ботев Серкан Юсеин. Съществува вероятност е да се стигне до сделка за него, като в близките дни трябва да има развръзка около двата трансфера. Освен това е ясно, че разградчани търсят попълнения на позициите ляв и десен бранител.