Лудогорец се наложи над Верея с 4:0 в мача от 21-ия кръг на Първа лига. Победните попадения бяха дело на Густаво Кампаняро (48), Вандерсон (61), Жоао Пауло (80), Марселиньо (87). Старозагорци обаче имат основателни претенции да се чувстват ощетени от съдийството. При резултат 0:0 в 41-ата минута, попадение на Селим Керкар бе отменено заради засада. Реферското отсъждане обаче се оказа погрешно.

Дебют за Верея направи новото попълнение на тима Самуел Инкоом. Същевременно Иван Караджов изигра последния си мач за старозагорци, след като по-рано бе обявено, че ще продължи кариерата си в Шахтьор Солигорск.

Срещата започна сравнително спокойно, а първото по-интересно положение дойде в 11-ата минута. След хубав финт на Густаво Кампаняро, последният комбинира с Жуниор Кишада. Стражът на Верея Иван Караджов обаче се намеси и пресече опасността. В 18-ата минута бе отсъден фаул за Верея отдясно. Педро Еуженио центрира, но топката бе изчистена в корнер. От него не произлезе нищо. Еуженио стреля от дистанция в 25-ата минута, но топката излезе в аут. Последваха добри минути пред домакините, в които положения се разкриха пред Кишада и Кампаняро. Иван Караджов обаче демонстрира стабилна игра под рамката, а някои от ударите излязоха в аут. В 35-ата минута Венцислав Бенгюзов нанесе удар без подготовка от дъгата на наказателното поле, но топката прелетя покрай вратата на Владо Стоянов. Три минути след това Георги Андонов проби отдясно. Игор Пластун обаче изчисти в ъглов удар, от който не произлезе нищо.

В 41-ата минута грешно съдийско решение ощети Верея. Гостите стигнаха до гол, който обаче не бе зачетен заради маркирана от страничния рефер засада. Тя обаче бе несъществуваща. Селим Керкар получи отляво от Валери Домовчийски и отбеляза. В действителност Керкар изскочи отзад, като дори не бе на една линия с автора на паса Домовчийски в момента на подаването. В положение на засада бяха други двамата футболисти на гостите – Георги Андонов и Педро Еуженио – те обаче не влияеха по никакъв начин на конкретната ситуация.

След подновяването на играта през вторите 45 минути разградчани бързо поведоха. Натанаел напредна отляво в 48-ата минута и центрира в наказателното поле. Жуниор Кишада не успя да нанесе удар, но за сметка на това чукната топката към Густаво Кампаняро. Той с удар от границата на наказателното поле откри за 1:0.

В 61-ата минута Лудогорец удвои аванса си. Марселиньо подаде надясно към Върджил Мисиджан, който продължи към Вандерсон. Бразилецът чакаше при далечната греда и стреля за 2:0.

Преднината на Лудогорец стана класическа в 80-ата минута. Густаво Кампаняро опита пас към Клаудио Кешеру. Подаването обаче бе пресечено от Илиас Хасани. Така топката попадна в Жоао Пауло, който покачи на 3:0. Това бе и първи гол за бившия играч на Ботев с екипа на разградчани в официален двубой.

Валери Домовчийки изпита рефлекса на Владо Стоянов в 85-ата минута. Вратарят на домакините обаче взе изпита успешно и отрази удара, изчиствайки в корнер.

Крайния резултат оформи Марселиньо три минути след това – 4:0.

С новия успех Лудогорец дръпна с 12 точки на върха пред втория Левски. „Зелените“ имат актив от 56 пункта, а „сините“ са с 44. Верея е 11-и с 23.

Развитието на мача минута по минута може да видите ТУК!