Черно море посреща шампиона Лудогорец в изключително интригуващ сблъсък от 23-ия кръг на Първа лига. Битката между двата тима е днес от 15 часа на стадиона „Тича” във Варна и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а в GONG.BG може да намерите всичко най-интересно от мача с видео.

В първите две срещи от пролетта Черно море записа победа и загуба, съответно срещу ЦСКА с 2:0 и Славия с 2:3. От своя страна шампионът Лудогорец тръгна тежко и все още не може да се похвали с успех в първите си два двубоя. Шампионите се препънаха срещу Верея в Стара Загора и у дома срещу Ботев Пловдив. И двете срещи завършиха с равенства.

Мачът във Варна е от стратегическо значение за шампионите, които едва ли могат да си позволят да губят нови точки в борбата за титлата. Негативен резултат на „Тича” почти сигурно би означавало и треньорска рокада в Разград.

Заради контузия от групата за двубоя отпаднаха Жоржиньо, Юго Кононго, Мехди Фенуш, Георги Божилов и Емил Янчев. В групата се завръщат изтърпелите наказание Петър Витанов, Васил Панайотов и Пламен Димов.

Междувременно Антони Здравков няма да може да разчита отново на капитана Светослав Дяков, който претърпя интервенция в столична клиника заради възпален менискус на левия крак. Най-вероятно Клаудиу Кешеру също ще остане на пейката, заради травма.

Новото попълнение на Лудогорец Станислав Манолев има шанса днес да запише своя дебют за „орлите”.

Загубата с 1:5 в предишния двубой с лудогорци, игран в Разград на 29 септември 2018 г., е най-тежкото поражение на моряците в историята на сблъсъците им в елита със 7-кратните шампиони

Въпреки това Черно море спечели всяко от последните си 6 домакинства (най-дългата успешна серия в момента заедно с Ботев Пд), като в последните 4 от тях дори не допусна гол във вратата си, въпреки че на „Тича” в този период гостуваха Левски и ЦСКА.

Отборът на Лудогорец обаче неизменно се разписва в последните си 12 шампионатни срещи с моряците след 0:0 на „Тича” на 26 юли 2014 г. Не е отбелязал гол само в още един от 21 мача с варненци – при загубата с 0:2 в Разград на 29 март 2012 г.

Лудогорец обаче продължава да е единственият тим без загуба при своите гостувания през сезона, след като вече игра на чужд терен с 11 от останалите 13 отбора в елита.

Двата отбора са се изправяли един срещу друг в В Първа лига в 21 мача. Черно море е с едва 2 победи, 5 равенства, а 14 успеха са за Лудогорец. Головата разлика също е впечатляваща 42-17 за Лудогорец.