Двубоите между Лудогорец и Ботев Пловдив по традиция винаги са интересни, но 22-ият кръг на Първа лига дава предпоставки за нещо наистина специално.

"Лудогорец Арена" ще бъде мястото, на което Антони Здравков и 7-кратните шампиони ще опитат да "оправят вкуса" си след фрапиращото нулево реми срещу Верея. То се яви в някаква степен логично следствие на слабите резултати в зимните контроли, като само издънките на преследвачите ЦСКА и Левски запазиха статуквото на върха непроменено.

Лудогорец посреща Ботев Пловдив от 15 часа във вторник, 19 февруари, а вие можете да проследите развоя на мача минута по минута в Gong.bg. Срещата също така ще се предава пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Разградчани ще имат срещу себе си един непредсказуем и достатъчно стабилен опонент като Ботев Пд, който под ръководството на Николай Киров неведнъж е доказал способността да удря мълниеносно и неочаквано. Това по никакъв начин променя баланса на силите, който сочи разградчани като подчертания фаворит.

Ден преди мача "орлите" осъществиха пореден входящ трансфер, привличайки изгонения от ЦСКА Станислав Манолев. 33-годишният ветеран обаче ще почака за своя дебют, както и привлечения тъкмо от Ботев Пд Серкан Юсеин, който е под въпрос.

При Ботев в групата за първи път попада новото попълнение Атанас Зехиров, останал извън редиците за Славия заради травма. Той най-вероятно ще попълни отъствието на Лазар Марин, който е контузен.

Какво сочи статистиката?

- Само една от досегашните 14 победи на разградчани над жълто-черните е с 3 гола разлика – 4:1 на 6 август 2016 г. Единственият тим от сегашния състав на Първа лига, срещу който "орлите" нямат убедителна победа, е Левски (и 14-те им победи над сините са с до 2 гола разлика)

- Лудогорец е в серия от 8 поредни победи на свой терен след загубата от другия пловдивски представител – Локомотив (0:1 на 4 август 2018 г.)

- Срещу Верея в миналия кръг Анисе Абел записа първия си шампионатен мач за лудогорци от повече от 10 месеца насам. За последно игра при победата с 3:2 над ЦСКА на 6 април м.г.

- Бранителят Кристиан Димитров вкара първото си попадение в Първа лига при единствената победа на Ботев Пд над Лудогорец – 2:1 на 27 май 2016 г.

- "Канарчетата" бележат поне по гол във всеки един от последните си 8 шампионатни срещи с лудогорци, но загубиха 6 от двубоите в този период.

- Срещу Славия в миналия кръг Тодор Неделев записа 42-ата си асистенция в Първа лига и вече няма футболист с повече голови пасове от него през настоящия сезон. Головете му в елита пък са 46.

БАЛАНС:

В Първа лига: 21 мача, 14 победи за Лудогорец, 6 равенства, 1 победа за Ботев Пд; голова разлика 38:18 за Лудогорец

Лудогорец като домакин: 10 мача, 6 победи за Лудогорец, 4 равенства; голова разлика 15:6 за Лудогорец