Лудогорец постигна категоричен успех в първата си контрола от подготвителния лагер в Австрия. Българският шампион се наложи с 2:0 над Габала. Попаденията за успеха на разградчани бяха дело на Жоао Пауло и Джоди Лукоки.

Георги Дерменджиев изпробва различни състави в двете части, като пълни 90 минути записа само вратарят Ренан дос Сантос. „Орлите“ превъзхождаха съперника си от Азербайджан, който въпреки това имаше своите възможности. Те обаче бяха неутрализирани от бразилския страж.

Срещата започна по двуостър начин, като двата състава си размениха опасни положения. И Сантос, и вратарят на Габала Безотонсний обаче демонстрираха класа. В 20-ата минута Жоао Пауло изпита рефлекса на съперниковия вратар, който обаче се справи с отличен. Малко след това последва добра комбинация между Вандерсон и Жуниор Кишада, но последният изкара топката в аут. В 26-ата минута Пауло отправи опасен изстрел, който бе избит в корнер. Вандерсон центрира, като насочи топката към Абел Анисе. Бившият играч на Ботев насочи топката под напречната греда, но Безотонсний успя да спаси. След половин час игра Кишада бе добре изведен, но ударът му бе в аут.

Седем минути след това разградчани излязоха напред в резултата. Кишада проби отляво, подаде към Вандерсон, в крайна сметка топката стигна до Жоао Пауло, който със сълен изстрел по земя вкара за 1:0.

Минута преди края на редовното време на първата част, шампионите стигнаха и до второ попадение, чрез Вандерсон, но то не бе зачетено заради засада.

В края на полувремето прехвърчаха искри между играчите на двата състава. Наложи се и наставникът на „зелените“ да успокоява Кафу.

В началото на втората част Георги Дерменджиев извърши куп смени, а в 49-ата минута Светослав Дяков стреля от дистанция, но Безотонсний спаси.

В 52-ата минута на Асиф Маммадов вкара топката в мрежата на българския шампион, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 67-ата минута удар на Марселиньо срещна гредата. Играта продължи, а футболист на Лудогорец бе фаулиран. Марселиньо си заложи топката на границата на пеналта, фронтално. Бразилецът стреля технично, но стражът на Габала изби в корнер, от който не произлезе нищо.

Преднината на разградчани бе удвоена в 73-ата минута. При хубава атака отляво и страхотен пробив на Върджил Мисиджан, холандецът центрира към Джоди Лукоки. Последният технично насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на азерите - 2:0.

Малко преди края Мисиджан опита късмета си, но изстрелът му бе отразен.

Следващата контрола на Лудогорец е в събота, 24 юни, срещу Зенит Санкт Петербург. И тази проверка ще може да проследите в каналите на DIEMAXTRA и в GONG PLAY.


Старови състави: 

Лудогорец: Сантос, Натанаел, Моци, Пластун, Саша, Анисе, Кампаняро, Вандерсон, Кафу, Пауло, Кишада

Габала: Безотонсний, Станкович, Джамалов, Елвин Маммадов, Алиев, Асиф Маммадов, Вернидъб, Дабо, Озобич, Аббасов, Гърбанов


Следете развитието на мача: 

1' Начало на мача

2. Удар на Кампаняро от дистанция, но Безотонсний не бе затруднен и улови.

3' Елвин Маммадов стреля, но Сантос спаси. 

6' След хубава атака на Лудогорец, Вандерсон опита късмета си от зоната пред дъгата на наказателното поле, но топката мина встрани от десния стълб на вратата на тима от Азербайджан.

11' Кишада пробва остър пас, успореден на голлинията, но опасността бе пресечена.

14' Хубав изстрел на Озобич от около 20 метра, но Ренан дос Сатос показа добър рефлекс и изби в корнер. От него не произлезе нищо. 

15' Лудогорец отвърна със светкавична атака, но удар на Жоао Пауло бе неутрализиран от Безотонсний. 

18' Фаул за Габала, фронтално на вратата. След изпълнението, имаше добавка на Джамалов, като топката прелетя малко встрани от десния стълб на Сантос. 

20' Много силен и опасен изстрел на Жоао Пауло отляво по атаката, но Безотонсний отрази. 

22' Комбинация между Вандерсон и Кишада, последният изкара топката в аут. 

26' Пауло стреля опасно, но вратарят изби в корнер. След неговото изпълнение Вандерсон насочи топката към Анисе, чийто удар попадаше точно под напречната греда, но стражът на Габала изби.  

30' Кишада бе изведен на добра позиция отдясно и от границата на вратарското поле изкара топката в аут. 

37' 1:0 за Лудогорец! Кишада проби отляво и подаде към Вандерсон, в крайна сметка топката стигна в Жоао Пауло, който със силен изстрел по земята вкара първия гол в двубоя!

42' Смята в Лудогорец. Пластун е заменен от Терзиев.

44' Вандерсон вкара нов гол във вратата на Габала, но той не бе зачетен заради засада.

45' Напрежение между играчите на двата състава. Имаше леки сблъсъци на терена. Наложи се намесата на наставника на разградчани Дерменджиев, който охлади страстите на Кафу.

45' Край на първа част

46' Начало на втора част

46' В игра за Лудогорец влязоха: Сисиньо, на мястото на Саша, Марселиньо на мястото на Вандерсон, Кешеру на мястото на Кишада, Дяков на мястото на Кампаняро, Китов на мястото на Анисе, Лукоки на мястото на Пауло, Мисиджан на мястото на Кафу, Паломино на мястото на Моци, Василев на мястото на Натанаел.

49' Удар от дистанция на Дяков, но Безотонсний улови. 

51' Възможност за Габала, след добра атака отдясно. Гурбанов стреля, но Ренан дос Сантос спаси. 

52' Асиф Маммадов вара топката в мрежата на Лудогорец, но бе маркирана засада.

67' Удар на Марселиньо среща гредата. Разиграването продължи, а футболист на Лудогорец бе фаулиран. Марселиньо си заложи топката на границата на пеналта. Бразилецът стреля технично, но стражът изби в корнер. От него не произлезе нищо. 

73' Гол за Лудогорец - 2:0. Хубава атака на българите отляво. Мисиджан проби отлично и центрира към Лукоки. Той техничко насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на азерите. 

88' Мисиджан стреля, но вратарят спаси.

90' Край на мача