Изкаралият период под наем в Лудогорец през изминалата пролет Адриан Попа демонстрира самочувствие по време на паузата в сезона. Той я определи като "най-скучното време" през сезона, а в същото време обяви, че е по-бърз дори от световния рекордьор в спринта на 100 метра Юсеин Болт. 

"Бих се завърнал на секундата в румънския шампионат, защото сега е най-голямата скука през сезона. Просто няма мачове. Ще съм най-бързият футболист в шампионата. Със сигурност не бих искал да се състезавам срещу Юсеин Болт, защото ще ми е твърде лесно да го надбягам", заяви Попа пред Sport.ro. 

За евентуалното му завръщане в Румъния се заговори заради интереса на Стяуа към него. Бившият румънски национал все още играч на втородивизионния английски Рединг, с който има договор до 30 юни 2020 г. и от който иска да си тръгне, но не вярва, че ще отиде в гранда от Букурещ. 

"Не очаквам да получа обаждане от г-н (Джиджи) Бекали. Сега съм в почивка и ще видим през юли какво ще стане. Ако получиш обаждане от някое от Топ 10 първенствата в Европа, не се замисляш, а стягаш багажа и заминаваш. Но на моите 31 години ще е трудно да се случи подобно нещо", заяви Попа.