Македонският клуб Беласица (Струмица), който от новия сезон се завръща в македонската Първа лига, подписа споразумение за сътрудничество с българския шампион Лудогорец, информират от клуба в Струмица. 

"С особена чест и задоволство Ви информираме, че ФК Беласица иПФК Лудогорец (Рз) постигнаха договор за сътрудничество. За нас, като клуб с високи амбиции и цели, този договор е от голямо значение, тъй като Лудогорец (Разград) е може би най-добре организираният клуб на Балканите - 7 пъти подред е шампион на България и 2 пъти влиза в груповата фаза в Шампионската лига. С една дума - Лудогорец е пример за успех", се казва във фейсбук страницата на клуба от БЮР Македония.

Договорът е подписан от координатора на детско-юношеската школа на Беласица (Струмица) Ацо Стоянов и от страна на Лудогорец от директора на школата Яков Папарков и координаторът и главен скаут Валентин Станчев. 
Първоначално споразумението ще започне с съвместна работа между школите на двата клуба, като се очаква треньори от струмишката школа да пътуват скоро до Разград.

Договорката е постигната по време на турнира за деца до 14 години VIVACOM CUP, организиран от ПФК Лудогорец./БТА