Плеймейкърът на Лудогорец Марселиньо прие с удоволствие наградата си за Играч на мача при победата с 2:0 над Левски в 25-ия кръг на Първа лига, който е предпоследен за редовния сезон. Опитният бразилец бе човекът, който реализира първото попадение във вратата на „сините” и отчете видимото подобрение в игровата организация, което отборът е постигнал само след 2 дни работа с новия-стар наставник Стойчо Стоев.

„Благодаря за наградата. Много важна победа в мач, в който трябва да се спечели, ако искаш да ставаш шампион. Без значение дали навън или у дома. Тази победа е много важна, дава ни самочувствие за бъдещето”, каза 34-годишният Марселиньо.

„Днес играхме с преса в предни позиции. Ако трябваше да ги изчакваме, те имаха самочувствието да контролират мача. Особено с тази публика зад тях. Днес Лудогорец игра своята игра, всеки път го прави. Такъв е стилът ни.”

„Играхме срещу голям отбор. Те искаха да вкарат, но ние ги пресирахме много. Когато се играе дерби винаги е така – 1:0 и после се играе малко по-сигурно.”

„Познаваме Стойчо Стоев, защото вече сме работили. Той не е нов или непознат треньор. Успя да направи стратегия за мача в тези 2 дни, които тренирахме с него. Успя да повиши организацията в играта. Бяхме много добри в пресата.”

„Лудогорец обича тези мачове, в които има напрежение. Днес спечелихме хубаво. Имаме самочувствието да играем в тези мачове. Шампионатът обаче не е завършил. Победата днес е много важна, да, но първенството съвсем не е приключило”, каза още Марселиньо.

Във Временото класиране Лудогорец остава първи с 59 точки, като има 5 аванс пред втория ЦСКА и вече 8 пред Левски, който се смъкна до 3-ото място.