Полузащитникът Доминик Янков е едно от обещаващите имена в състава на Лудогорец и за поредна година прави зимна подготовка с мъжкия тим на шампионите. Роденият в Торонто, Канада 18-годишен играч си пожела да получава все повече шансове за игра при разградчани и сподели срещу кои актуални звезди е играл по време на престоя си като юноша в Англия.

„Добре се чувствам, тренираме здраво. Мисля, че физически всички сме добре подготвени. Не успяхме да победим в 1-2 мача, но все пак това е подготовка. Готвим се физически”, каза Янков пред DIEMA SPORT.

„Целият отбор много ми помага. Имат много опит – играли са в Шампионската лига, Лига Европа. Всеки ден ми помагат. Мисля, че от началото беше по-трудно, защото играта е много по-бърза от юношеския футбол, по-бързо трябва да се мисли. Мисля, че се свиква, така че се чувствам добре.”

„Аз си контактувах с повечето футболисти. Капитанът Дяков винаги ми помага. Чувствам се добре с всички.”

„Кои са силните ми страни? Техниката, обръщането с топка в крака, пасовете. Слабата ми страна е играта в защита. Доста трябва да наблегна върху това, но мисля, че се подобрявам.”

„Аз още от малък винаги съм бил с топката, баща ми е голям футболен фен. Вкъщи винаги се гледаше футбол. Роден съм в Канада, там прекарах 13 години. После отидох в Англия за 3 години, сега от 2 години съм в Лудогорец.”

„Мисля, че сега в Канада повече се набляга на темата футбол, но преди когато бях там, повечето гледаха хокей на лед и бейзбол. Дали аз съм играл хокей и бейзбол? Не. Опитвал съм малко хокей, но е много трудно.”

„Да, вярно е, че можех да подпиша със Съндърланд, но имах проблеми с документите. Това ме накара да дойда тук в Лудогорец. Това беше голямо нещо. Прекарах 3 години там, играх срещу много силни отбори, много силни съперници. Това е едно добро изживяване за млад футболист – да имат опит в различни държави.”

„Играл съм срещу Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо. И тогава блестяха, Джейдън Санчо още от малък се отличаваше.”

„Любимият ми играч е Лионел Меси. За мен е най-добрият на света. Не знам дали някой изобщо ще се доближи до него. Просто ми харесва играта му.”

„Пожелавам си да съм жив и здрав преди всичко. Дано получавам повече шансове. Искам също така да станем шампиони и да спечелим Купата на България”, додаде Янков.